Nieuws

Garmin Instinct 2 is een smartwatch met onbeperkte batterijduur

Garmin Instinct 2
De Garmin Instinct 2 smartwatch voorziet sportievelingen van een quasi onbeperkte batterijduur en tal van gezondheids- en welzijnfuncties.

Nadat Garmin enkele weken geleden al de fēnix-reeks smartwatches uitbreidde met een nieuw model, is het vandaag de beurt aan de Instinct line-up. De Garmin Instinct 2 is een multisporthorloge dat voor avonturiers ontworpen is en dus tegen een stootje moet kunnen.

De Instinct 2 heeft een behuizing van 45mm, terwijl de Instinct 2S een kleinere behuizing van 40mm heeft, bedoeld voor actievelingen met slankere polsen. Het horloge is beschikbaar in felle kleuren zoals Electric Lime, Poppy en Neo-Tropic en er zijn bovendien drie speciale edities (Surf, Tactical en Camo) met unieke functionaliteit. Via Your Watch, Your Way, kan je bovendien zelf een gepersonaliseerde versie maken.

Volgens Garmin komt de Instinct 2 line-up met een nieuw, gemakkelijk leesbaar display met hoge resolutie, beschermd door krasbestendig, gehard glas. Net als de originele Instinct en de Instinct Solar voldoet de Instinct 2 aan de militaire norm 810 voor thermische- en schokbestendigheid en is het horloge waterdicht tot 100 meter.

Vertrouwde sportfuncties

Gebruikers kunnen het gehele pakket gezondheids- en welzijnsfuncties van Garmin verwachten, dat volgende zaken bevat:

  • Slaapscore en geavanceerde slaapmonitoring, evenals een nieuwe activiteit voor gezondheidsmonitoring waarmee je belangrijke gezondheidsgegevens kan registreren, zoals Body Battery™, stress en hartslag. 
  • Instinct 2 bevat nu ook VO2 Max, fitnessleeftijd, trainingsstatus, hersteltijd, HIIT-trainingen en aanbevolen dagelijkse training. 
  • Sport-apps en -activiteiten zijn vooraf geladen, inclusief de nieuwe Multisport-activiteit waarmee je tussen activiteiten kan wisselen en toch je totale tijd en afstand kan bijhouden. 
  • Thuisblijvers kunnen je activiteiten volgen via de berichtenfunctie. Je familie en vrienden kunnen zelfs worden gewaarschuwd in geval van nood, dankzij de ongevaldetectiefunctie van de Instinct.1
  • De Instinct 2 Solar modellen zijn nu ook voorzien van Garmin Pay voor contactloze betalingen onderweg.
Garmin Instinct 2

Onbeperkte batterijduur

Garmin legt de nadruk voor deze generatie extra hard op de enorm lange batterijduur. Bepaalde modellen van de Instinct 2 met Solar zonnetechnologie zullen immers nooit zonder batterij vallen (bij een gebruik van maximaal 3 uur per dag buiten). Dit zal ongetwijfeld veel gebruikers aanspreken, want het steeds moeten opladen van een smartwatch blijft een hele karwei. 

Prijs en beschikbaarheid

De Instinct 2 en Instinct 2S zijn vanaf nu te koop voor een prijs die varieert tussen de 349,99 euro en 499,99 euro, afhankelijk van het formaat en het model. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business