Nieuws

Payconiq: Alweer 62% meer mobiele betalingen in 2021

Bancontact Payconiq mobiele contactloze betalingen
Sinds de coronacrisis is de Belg op een totaal andere manier gaan betalen. Zowel de smartphone als de contactloze bankkaart bleven in 2021 heel wat terrein winnen als betaalmethode.

Het aantal mobiele betalingen nam onverminderd toe met 62% en in de winkel rekenden we voor het eerst vaker contactloos met de kaart af dan door de kaart in de betaalterminal te steken. Het komende jaar zal de QR-code het mobiele betalen een extra duw in de rug geven, aldus Bancontact Payconiq Company.

De Belgen braken in 2021 weer heel wat elektronische en mobiele betaalrecords. Zo voerden we met z’n allen liefst 1,9 miljard betalingen uit met de Bancontact-kaart, de Payconiq by Bancontact-app en bancaire apps die Bancontact of Payconiq hebben geïntegreerd. Dat is nog eens 16% meer dan in 2020, een ongezien record. En het blijft niet bij dit ene cijfer, want 2021 staat garant voor meer opvallende trends.

Mobiel betalen in België

Het aantal mobiele betalingen met de Payconiq by Bancontact-app of andere bankapps die de Bancontact- of Payconiq-oplossing aanbieden, steeg in 2021 verder door naar 204 miljoen, wat liefst 62% meer is dan in 2020. Reeds in 2020, het jaar van de start van de coronacrisis, betaalden we 88% vaker mobiel ten opzichte van 2019. Op amper twee jaar tijd zijn de Belgen dus massaal hun smartphone gaan gebruiken als betaalmiddel.

Contactloos betalen met Payconiq

In 2021 klom het aantal contactloze betalingen verder naar 822,7 miljoen, een stijging van 85% ten opzichte van 2020. In augustus bereikte de betaaloptie zelfs een historische kaap: toen betaalden we in de winkel voor het eerst meer contactloos met de Bancontact-kaart (50,8%) dan op de traditionele manier (kaart in de betaalterminal). In december 2021 waren 54% van alle betalingen met de Bancontact-kaart in de winkel contactloze betalingen. De nieuwe betaalgewoonte houdt dus aan en zal zich dit jaar ongetwijfeld voortzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business