Nieuws

Apple maakt stalking via AirTag nog wat moelijker 

Stalking via AirTag
Apple voert een update door en onderneemt bijkomende stappen om stalking via AirTags moeilijker te maken. Extra meldingen moeten daarbij helpen.

In de nabije toekomst zal Apple een update uitbrengen die nieuwe AirTag-gebruikers een melding bezorgt wanneer ze hun AirTag voor het eerst in gebruik nemen. Die notificatie zegt dat iemand tracken zonder toestemming (stalking via AirTag dus) strafbaar is en dat de politie je persoonlijke gegevens kan opvragen bij Apple als je de trackers misbruikt. Dat zegt Apple in een persbericht

De techreus uit Californië heeft ook een supportdocument op zijn website een update gegeven. Daarin staat nu vermeld wat je moet doen als je denkt dat iemand een van je apparaten gebruikt om je te volgen.  

Tegelijkertijd plant Apple om zijn AirPods Pro, AirPods Max, AirPods van de derde generatie en andere toestellen die met het Find My-netwerk kunnen verbinden een update te geven. Zo zal je die geen melding meer kunnen geven op je iPhone dat er “een onbekend accessoire gedetecteerd werd”. Om verwarring en onnodige paniek te voorkomen. Zal iOS je duidelijk maken dat je je verplaatst met iemands anders Airpods, bijvoorbeeld. 

Stalking via AirTag voorkomen 

Later dit jaar dit jaar volgt ook nog een update voor de iPhone 11, 12 en 13 om met grotere precisie op zoek te gaan naar een niet-toegewezen AirTag. De tool zal de richting en afstand van de ongewenste AirTag aangeven. Daarnaast zullen mensen ook sneller de melding krijgen dat ze mogelijk gestalkt worden, van zodra er een aanleiding toe is. Tot slot zal Apple het geluid dat de AirTag produceert aanpassen om het zo luid mogelijk te maken. Er komt ook een bijkomende visuele alert op je iPhone. 

“We hebben de AirTag ontworpen om mensen hun persoonlijke spullen te helpen terugvinden, niet om personen te tracken of andermans eigendom. We veroordelen dan ook sterk eender welk slecht gebruik van onze producten”, aldus Apple. “We maken onze producten om een leuk ervaring te bieden, maar steeds met veiligheid en privacy in het achterhoofd. We luisteren dan ook graag naar feedback van onze klanten”, besluit het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business