Tips

Stalking met een Apple AirTag? Zo voorkom je het op Android

Stalking via AirTag
Een Apple AirTag kan gebruikt worden om verloren spullen terug te vinden, maar ook personen. Met de Android-app Tracker Detect voorkom je stalking.

De Apple AirTag is een klein accessoire dat gebruik maakt van Bluetooth en het “Zoek mijn”-netwerk om je spullen terug te vinden met een iPhone, iPad of Mac. Niet iedereen gebruikt ze echter met goede intenties. Apple introduceerde de Airtags in april 2021 en door hun kleine formaat werden ze al snel heel populair als sleutelhanger. Met hun lage prijs zijn ze bovendien heel betaalbaar. Dit maakt het gadget echter ook aantrekkelijk bij stalkers, die niet langer dure GPS-systemen nodig hebben om je te achtervolgen.

Gelukkig denkt Apple aan je privacy. Heb je een recent Apple toestel, dan krijg je automatisch een melding wanneer er zich een AirTag in je buurt bevindt die de laatste 8 tot 24 uur geen verbinding heeft gemaakt met de telefoon van de eigenaar. De AirTag begint op dat punt ook een geluid af te spelen zodat het accessoire makkelijker te vinden is. Als Android-gebruiker heb je die luxe echter niet, maar daarvoor ontwikkelde Apple de app Tracker Detect.

Hoe werkt de AirTag app Tracker Detect voor Android?

  • Installeer de app via de Google Play Store
  • Open de app en accepteer de voorwaarden
  • Activeer Bluetooth en tik op Scan
  • Gevonden AirTags worden nu getoond

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business