Tips

Zo werken Apples AirTags ook met een Android-smartphone

De AirTags van Apple zijn ontworpen om te gebruiken met een iPhone, maar ze zijn niet helemaal nutteloos als je een Android-smartphone hebt.

Apple onthulde de AirTags dinsdagavond officieel tijdens Spring Loaded. AirTags zijn fysieke trackers die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kan hangen. De trackers werken met de Find My-app van Apple die je al kon gebruiken om een verloren iPhone of Macbook terug te vinden. Met de Airtags kan je nu ook objecten terugvinden, al raadt Apple af ze te gebruiken op dieren en mensen.

Geraak nooit meer je sleutels kwijt. Image Credit: Apple

Veel Apple-fans reageren zeer enthousiast op de aankondiging van de AirTags. Maar het Android-kamp heeft maar weinig reden tot vreugde. Find My is immers exclusief voor het iOS-ecosysteem besteed, en het lijkt twijfelachtig of deze ooit naar Android gaat komen. Ben je dan werkelijk niets met AirTags als je een Android-smartphone hebt? Niet helemaal, leiden we af uit op deze supportpagina van Apple voor de AirTags.

NFC-scanner

Ondersteunt jouw smartphone NFC-verbindingen, dan zou je Android-smartphone verbinding moeten kunnen maken met een AirTag als die binnen de juiste afstand zit. De AirTags maken ook een biepend geluid om omstaanders te verwittigen. NFC (Near Field Communications) is immers een technologie die net als bluetooth geen onderscheid maakt tussen besturingssystemen. Scan de tracker met je NFC-scanner en je krijgt de contactgegevens van de eigenaar te zien om het verloren voorwerp terug te brengen. Als je een recente smartphone hebt, dan ondersteunt die normaal gezien wel NFC. Voor de zekerheid kan je dat even nagaan via dit overzicht.

We raden de Android-gebruiker zeker niet aan om nu AirTags te bestellen. Je kan met je Android-smartphone enkel andere mensen blijmaken, maar niet je eigen spullen terugvinden. Er bestaan natuurlijk alternatieven die wel volledig compatibel zijn met Android. Samsung heeft zijn eigen Galaxy Smart Tags, voor andere merken raden we de trackers van Tile aan.  

De Tile Pro is het beste alternatief voor Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business