Nieuws

iPad Pro 2021 en iMac 2021: de belangrijkste aankondigingen van het Apple-event

Het eerste grote Apple-event van het jaar zit erop. Van de iPad Pro 2021 tot de AirTags: dit zijn de belangrijkste aankondigingen.

Zoals gewoonlijk stemden honderdduizenden Apple-fans van over heel de wereld af op de livestream van het Apple-evenement. Apple Spring Loaded was de eerste grote conferentie van 2021, die uiteraard volledig digitaal verliep. Al weken werd er gespeculeerd wat Apple zou aankondigen. Een nieuwe iPad Pro 2021? Kregen we een eerste peak te zien van de volgende iPhone? In dit artikel lees je de belangrijkste aankondigingen van het Apple-event.

We hebben iPhone-nieuws, maar misschien niet het nieuws waar je op hoopte. Nog geen primeur over de iPhone 13 of 12S, maar wel een nieuwe kleurtint voor de iPhone 12. Die krijgt een nieuw paars kleurtje. Maar Apple Spring Loaded draaide voor een keer niet rond Apple’s belangrijkste product.

iPad Pro 2021

De nieuwe iPad Pro 2021 was ongetwijfeld de grote vedette van de show. iPad maakt met dit model eindelijk de sprong naar de M1-chipset. Apple schakelde vorig jaar over naar de M1-chips die ze binnenshuis produceren. M1 betekende een grote sprong voorwaarts in prestaties en daar zal de iPad Pro nu ook van kunnen profiteren. De CPU presteert 50% beter dan de iPad Pro 2020 en de GPU levert 40% snellere prestaties af. 5G-ondersteuning is uiteraard ook voorzien. Maar dat is niet de enigste reden die iPad Pro 2021 de meest geavanceerde iPad ooit maakt.

Het 12,9″ Liquid Retine XDR-display is opgebouwd uit 10.000 LED-sensoren die een schermhelderheid tot 1600 nits en een 1 miljoen-op-1 contrast kunnen ondersteunen. Dat moet een verbluffende visuele ervaring creëren tijdens het streamen en gamen, waar en wanneer je de iPad Pro 2021 ook gebruikt. Ook de frontcamera kreeg een flinke upgrade ten aanzien van vorig jaar. De 12MP ultrabreedhoeklens werd speciaal voor de nieuwste generatie ontworpen. De Center Stage feature volgt je zodat je centraal in beeld staat tijdens een videogesprek. De LiDAR-scanner zorgt voor een goede belichting tijdens de late avonduren. Ook leuk om te vermelden is dat de iPad Pro 2021 de eerste iPad met ondersteuning voor Thunderbolt is.

Met de aankondiging van de iPad Pro 2021 kondigt Apple simultaan iPadOS 14.5 aan. iPadOS 14.5 is volledig in functie van de M1-chipset ontworpen. De uitrol van de update start vanaf volgende week. Op de iPad Pro 2021 is het nog wel een beetje langer wachten. Vanaf 30 april kan je je bestelling plaatsen via de Apple Store, anders moet je wachten tot halverwege mei. iPad Pro 2021 start op 899 euro als je voor de 11″-uitgave kiest en 1219 euro voor het 12,9″-model.

Image credit: Apple

iMac 2021

Net als de iPad maakt de iMac dit jaar de overstap naar de M1-chips. Het design straalt eenvoud uit en het display is flinterdun (11,5 mm). De M1-architectuur maakt een kleiner moederbord en afkoelsysteem mogelijk waardoor de iMac lichter aanvoelt en nauwelijks geluid maakt als hij aan het werk is. Ook de beeldkwaliteit van de iMac neemt een grote stap vooruit. Het display ondersteunt een 4,5K-beeldkwaliteit en kan een kleurenpalet van 1 miljard kleuren tonen. Wie veel moet videobellen zal ook vol aan zijn trekken komen met dit nieuwe model. De 1080p FaceTime Camera is de beste camera die eender welke Mac ooit heeft gehad. M1 heeft een ingebouwde beeldsensor die ervoor zorgt dat je duidelijk altijd in beeld komt, en achtergrondgeluiden worden gereduceerd.

De iMac 2021 levert ook de ideale Big Sur-ervaring. Zo kan je applicaties vanop je iPhone openen en gebruiken vanaf je iMac. Met enkel een display ben je natuurlijk niet zoveel. Apple biedt de keuze uit drie verschillende modellen van het Magic Keyboard. Het Magic Keyboard introduceert voor het eerst Touch ID om jezelf met vingerafdruk aan te melden. Vanaf 30 april kan de iMac 2021 vooruitbesteld worden vanaf 1499 euro via de Apple Store. Halverwege mei zal de nieuwe iMac overal te koop zijn.

Image Credit: Apple

AirTag

Ben je je iPhone of Macbook kwijt? Met de Find My-app voor iOS heb je je Apple-device zo teruggevonden. Maar het kan nog straffer. Vandaag onthult Apple de AirTag, een kleine tracker die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kan hangen. Je kan je AirTags registreren in de Find My-app om van de technologie gebruik te maken. Met de AirTags ben je nooit meer spullen kwijt op een ongelegen moment. De AirTags zijn vanaf 30 april te koop voor een prijs van 35 euro per stuk. Je kan een combi-pack van vier AirTags kopen voor een prijs van 119 euro.

Image Credit: Apple

Tenslotte kondigde Apple eindelijk nog eens een nieuwe Apple TV 4K-settopbox aan. De laatste generatie van de Apple TV dateerde al van 2017. Geruchten lopen dat er een kruising zou komen tussen de Apple TV-box en de HomePod-speaker, maar die hebben we niet te zien gekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business