Nieuws

iPad Pro 2020 beschikt over privacyfunctie die de microfoon uitzet bij het dichtklappen

ipads
De privacyfunctie die al te vinden was op de nieuwe Macbooks, is nu ook beschikbaar op de iPad Pro 2020.

De privacyfunctie schakelt de hardwaremicrofoons uit, zodra je de iPad dichtklapt. Dit zorgt ervoor dat bepaalde apps, je gesprekken niet meer kunnen afluisteren op de achtergrond.

Losgekoppeld

Nadat er een aantal Macbooks werden geïntroduceerd met deze handige functie, is het nu de beurt aan de iPads. Te beginnen met de iPad Pro 2020, zo laat Apple weten in een beveiligingsdocument: “De iPad modellen van 2020 beschikken ook over de hardwaremicrofoon die wordt losgekoppeld wanneer een MFI compatibele hoes (inclusief degenen die worden verkocht door Apple) die aan de iPad is bevestigd, wordt gesloten. Dit voorkomt dat audiogegevens van de microfoon beschikbaar worden gesteld aan bepaalde software. Dit geldt ook voor software met root access of kernel bevoegdheden in iPadOS of in het geval dat de firmware is aangetast”.

Voorwaarde hoes

De microfoon wordt dus alleen uitgeschakeld als je een MFI geschikte hoes gebruikt voor je iPad zoals Apple’s Smart Folio, of de Smart Keyboard Folio. Voor de iPad Pro 2020 komt er een speciale hoes, de Magic Keyboard ook deze is MFI geschikt.

Data Vaults

De privacyfunctie om de microfoon uit te schakelen bij het dichtklappen van de iPad is overigens niet de enige veiligheidsmaatregel, zo blijkt uit het document. Er worden ook zogenoemde Data Vaults toegevoegd, deze beschermen persoonlijke gegevens van gebruikers in apps van derden. Zo kan niemand onrechtmatig toegang krijgen tot die gegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business