Nieuws

Slaat Apple iPhone 13 straks gewoon over?

iPhone 12 Mini
Mogelijk komt er geen ‘iPhone 13’. Apple vermijdt het ongeluksgetal omdat er ook geen grote upgrades zitten aan te komen.

Van alle geruchten die de ronde doen, lijkt de naamgeving ‘iPhone 12S’ het meest waarschijnlijk. De ingenieurs bij Apple zouden zich nog niet comfortabel voelen bij de naam ‘iPhone 13’, zo bleek uit een artikel van Bloomberg. Daarvoor zijn de toevoegingen dit jaar niet ingrijpend genoeg. Het heeft er dus alle schijn van dat het toestel dat in het najaar verschijnt een tussengeneratie zal worden. Berucht lekker Jon Prosser wees ook al in de richting van een iPhone 12S. 

Het zou niet voor het eerst zijn dat Apple terugvalt op de S-naam. Dat was in 2015 het geval voor de iPhone 6S, de opvolger van de iPhone 6 uit 2014. Recenter gebeurde hetzelfde met de iPhone Xs in 2018, als opvolging van de iPhone X een jaar eerder.  

Sprong naar iPhone 14 

Mogelijk komt er zelfs nooit een iPhone 13 en maakt Apple in 2020 meteen de sprong naar iPhone 14. De reden? Het ongeluksgetal 13 wordt vaak gemeden in het kader van marketing. Apple zal wellicht niets aan het toeval over laten en zou niet willen dat de naamgeving ook maar de minste daling in de verkoop zou teweegbrengen. Hoewel we wel kunnen spreken over de A13 Bionic chipset en Apple iOS 13 ook niet zomaar oversloeg, is de iPhone Apples belangrijkste product.  

Wellicht bereidt de techreus zich voor om met iPhone 14 of 15 zwaar uit te pakken. Dat gebeurde ook al met de iPhone X, meteen de laatste grootste designaanpassing. Er doet ook het gerucht de ronde dat die toestellen mogelijk Apples eerste vouwbare iPhones zullen worden. In januari meldde Bloomberg dat de Californische techreus aan een prototype voor een vouwbare iPhone werkte. Maar het is lang niet zeker of het merk die koers zal inslaan. 

Spring-event live volgen 

Of er in het aprilevenement vanavond al veel iPhone-nieuws te rapen zal zijn, valt af te wachten. We blikten alvast kort vooruit en geven je mee hoe je dat mee kan volgen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business