Nieuws

Gerucht: Apple werkt aan ‘kruising tussen HomePod en Apple TV’

Apple werkt aan een apparaat dat smart-speaker en smart-televisiefuncties zou kunnen combineren. Ook een alternatief voor de Google Nest Hub zit in de pijplijn.

Apple is tot op heden nog niet erg succesvol geweest op de markt van smartspeakers en andere smarthomeproducten. Op de televisiestreamingmarkt komt de settopbox van Apple TV niet boven een marktaandeel van 2% uit (bron: Strategy Analytics) en de HomePod-speakers doen het binnen hun domein niet veel beter (bron: Business Wire). Om beter te kunnen concurreren, is Apple begonnen aan de ontwikkeling van een device dat de krachten van beide producten bundelt. Dat heeft Bloomberg vernomen van zijn goedgeplaatste bronnen bij het bedrijf.

In 2020 voegde Apple de ontwikkelingsteams van Apple TV- en HomePod-producten samen waardoor ze al op min of meer dezelfde software draaien. De krachten van beide producten bundelen is dus geen technisch huzarenstukje. Het doet vermoeden dat Apple al langer een dergelijk device te ontwikkelen. Volgens Bloomberg zou het device dus zowel video, muziek als games kunnen streamen en een camera bevatten om te videobellen. Daarmee gaat Apple nog een stap verder dan de bijvoorbeeld de JBL Link Bar, een soundbar die ook ondersteuning voor Android TV biedt. Uiteraard is er stembediening via Siri voorzien. De laatste versie van de Apple TV box dateert al van 2017, al zijn er wel geruchten in de maak voor een nieuwe box die dit jaar tijdens WWDC zou kunnen aangekondigd worden.

Alternatief voor Google Nest Hub

Apple heeft volgens het rapport nog een verrassing in petto: een nieuwe high-end speaker met touch-screendisplay. Het langverwachte antwoord van Apple op de Google Nest Hub en Amazon Echo Show. Dit device moet de kloof met Google en Amazon op de smartspeakermarkt helpen dichten. Het is nog onduidelijk welke functies dit device precies zou krijgen. De nieuwe Google Nest Hub kan bijvoorbeeld je slaap monitoren. Het smartspeakeraanbod van Apple kan zeker wat toevoegingen gebruiken. Na het verdwijnen van de originele HomePod heeft Apple op dit moment enkel de HomePod Mini in de aanbieding.

Apple HomePod Mini
Apple HomePod Mini

Beide producten zouden nog maar in de beginfase van de ontwikkeling zitten. Het is nog veel te vroeg om al over een mogelijke releasedatum te beginnen spreken. Apple wenste de geruchten voorlopig nog niet te bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business