Image Credit: Google

De tweede generatie van de Google Nest Hub kan je slaap monitoren vanop je nachtkastje zonder bijhorende wearables of camera’s.

Advertentie

De nieuwste generatie van de Google Nest Hub staat aan de vooravond van zijn lancering. Het slimme display van Google zal met de tweede generatie een flinke upgrade krijgen met veel nieuwe features. De meest uit het oog springende is wellicht de Sleep Sensing slaaptrackingtechnologie. Daarmee kan de Google Nest Hub je slaappatronen analyseren.

Opvallende is dat de Google Nest Hub dat zal doen zonder te steunen op bijhorende wearables die je moet dragen. Het apparaat maakt gebruik van verschillende sensoren om een uitgebreid beeld te krijgen van hoe goed iemand slaapt. Een ingebouwde microfoon, licht- en temperatuursensoren zullen de kleinste beweging en geluiden kunnen registreren. Snurkers kunnen hun gesnurk dus niet langer meer ontkennen. Nest Hub zal elke ochtend een analyse maken van je slaapkwaliteit en advies geven hoe je jezelf een betere nachtrust kan bezorgen. Google werkt samen met Amerikaanse onderzoeksinstituten om dat advies wetenschappelijk onderbouwd te maken.

Natuurlijk voelt niet iedereen zich comfortabel bij de gedachte dat een apparaat je ’s nachts in de gaten houdt. Sleep Sensing moet daarom via een opt-in ingeschakeld worden, en de Nest Hub zal je een indicator geven dat de modus aanstaat. Met handbewegingen kan je de microfoon aan- en uitzetten. Alle data wordt enkel lokaal opgeslagen op je Nest Hub zodat je te allen tijde die data ook kan verwijderen. Sleep Sensing zal eerst als een gratis preview worden aangeboden. Volgens bronnen onderzoekt Google hoe ze de slaaptrackfuncties van de Nest Hub en de Fitbit in de toekomst kunnen integreren.

Slimme gebaren en streaming

Met de nieuwe Nest Hub lijkt Google ook de muziek- en streamingliefhebbers op de wenken te willen bedienen. De speakers kregen een upgrade met dezelfde audiotechnologie die Google gebruikt voor zijn Nest-smartspeakers om je een diepere bass te geven. Ondersteuning voor alle bekende muziek- en streamingplatformen is aanwezig.

Het afspelen en pauzeren van content zal kunnen aan de hand van simpele gebaren. Google heeft gesleuteld van de Motion Sense technologie om de Nest Hub gebruiksvriendelijker te maken. Machine learning-technologie helpt het apparaat om zelfstandig gebaren te leren interpreteren en aan een actie te koppelen. De data wordt lokaal gebaren dus je kan je Nest Hub trainen op specifieke gebaren die enkel jij kent. Dit zou voorlopig wel enkel worden aangeboden in de Verenigde Staten.

Nog geen releasedatum voor België

De tweede generatie van de Google Nest Hub zal op 30 maart verschijnen in een select aantal landen. België zit daar helaas nog niet bij, en een richtdatum kunnen we daar ook nog niet voor geven. In de Franse Google Store zien we dat het apparaat geprijsd staat op 99,99 euro. De eerste generatie kan je uiteraard wel gewoon kopen in België. Je vindt hem bij Mediamarkt en Vandenborre. Enkele slimme trucs voor dat apparaat lees je in deze workshop.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here