Nieuws

Coolblue behaalt recordomzet van 2,3 miljard euro in 2021

coolblue pieter zwart
Pieter Zwart & Daphne Smit. Image Credit: Coolblue
Coolblue heeft er een succesvol 2021 opzitten. De totale omzet van het bedrijf steeg naar een nieuw record van 2,3 miljard euro.

Coolblue deed met deze nieuwe recordomzet nog beter dan in het vorige succesjaar 2020 (2 miljard euro omzet), blijkt uit de financiële jaarcijfers die de e-commercespecialist vandaag bekend maakt. De Belgische markt was in 2021 goed voor een kwart van de totale jaaromzet, al lijkt de groei in ons land in vergelijking met 2020 toch enigszins te stagneren. De totale jaarbalans komt uit op een positief nettoresultaat van 91 miljoen euro.

Groei in Duitsland

Als het van ‘beginbaas’ Pieter Zwart afhangt, moet het beste nog komen voor Coolblue. In bijgevoegde YouTube-video licht hij zijn ambitieuze plannen voor 2022 toe. Zo mogen we weer een pak nieuwe Coolblue-winkels verwachten, waarvan minstens één op een nog te bepalen locatie in België. Verder heeft Zwart vooral de Duitse markt in het vizier, waar het grootste groeipotentieel nog lijkt te liggen. Vorig jaar opende Coolblue al een fysieke winkel in Düsseldorf en daar komt nog in het Duitse Essen bij, naast uitbreiding van de online activiteiten. Tegen 2025 zou de Duitse markt Coolblue één miljard euro omzet moeten opleveren.

Magazijn van de toekomst

Maar ook op eigen bodem zit Coolblue niet stil. In 2021 maakte Coolblue forse investeringen om het magazijn in Tilburg, dat een centrale rol speelt in de verdeling van bestellingen, om te bouwen tot het ‘magazijn van de toekomst’. Die automatisering moet leiden tot een verhoogde efficiëntie in het verpakken van producten, wat enerzijds verspilling van verpakkingsmateriaal moet tegenaan en daarbovenop de verpakkingskosten moet drukken voor Coolblue. Dat zal de financiële cijfers in 2022 alleen maar ten goede komen.

Energie

Tenslotte wil Coolblue zich ook verder blijven opwerken als energieleverancier in Nederland. Vorig jaar sloten 64.000 Nederlandse huishoudens zich al aan bij Coolblue Energie, dat zonne- en windenergie en CO2-gecompenseerd gas levert. Tegen eind 2022 hoopt de e-commercespecialist minstens 100.000 energieklanten te hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business