Allego laadpaal snellader

Laadpaalaanbieder Allego gaat de komende jaren focussen op snelladers en laadpleinen. Het bedrijf wil investeren in de toekomst.

Het Nederlandse laadpalenbedrijf Allego wil zich in de toekomst gaan focussen op snellaadpalen waarbij ook meerdere auto’s tegelijk kunnen opgeladen worden. Vandaag kan je maximum twee wagens op 1 Allego-punt opladen. Volgens het Nederlands Financieele Dagblad heeft Allego al verschillende contracten met gemeentes opgezegd. Daar zouden normaal gezien nog tragere laadpalen geplaats worden maar dat gaat dus niet door.

Allego snellader

Het bedrijf geeft aan dat de procedure voor een nieuwe laadpaal achterhaald is en dat het wil gaan focussen op de toekomst. Die toekomst houdt ook snellere laadpalen in en publieke plekken waarbij ook meerdere auto’s tegelijk kunnen opgeladen worden.

De aanbieder van publieke laadpalen zegt zelf een marktaandeel van ongeveer 30 procent te hebben behaald. Ook in België zie je in de meeste gemeentes een Allego-laadpaal staan. Het bedrijf heeft de voorbije 10 jaar enorm veel geïnvesteerd in publieke laadpunten.