facebook reels

Met Facebook Reels wil Meta TikTok een koekje van eigen deeg geven en opnieuw meer nieuwe gebruikers naar het platform lokken.

Advertentie

Facebook Reels was al sinds september beschikbaar in de Verenigde Staten en nu heeft het Meta de nieuwe feature globaal uitgerold in 150 landen, waaronder België. Als je een beetje scrolt door je nieuwsfeed zal je botsen op de Reels-hub. Daar kan je filmpjes bekijken of je zelf aan je eerste Reels-video wagen. Een overzicht van de video’s die je gemaakt hebt, zit in het menu Mijn Reels. Samen met Reels lanceert Meta een nieuw programma voor content creators om een extra centje te verdienen met hun videocontent.

facebook reels
Zo ziet de Reels-hub eruit op Facebook.

Als je Instagram Reels al kende, dat in de zomer van 2020 werd uitgerold, dan zal je vertrouwd zijn met het concept. Dat op zijn beurt dan weer een kopie is van TikTok. De focus ligt op korte videocontent, een video mag maximaal zestig seconden lang zijn, met een humoristische en/of muzikale toets. Het zal ook mogelijk zijn om je Facebook en Instagram Reels cross-platform te delen.

Nieuwe gebruikers aantrekken

De lancering van Facebook Reels kadert in de plannen van Meta om het platform opnieuw ‘sexy’ te maken. Facebook is voor het eerst in haar geschiedenis gebruikers aan het verliezen. TikTok kaapt heel wat gebruikers weg van Facebook; vooral de jongere generaties halen hun neus op voor Facebook. Meta wil daarom meer de focus op videocontent leggen in hun socialmediastrategie. Reels zal vanaf dit jaar prominenter worden uitgespeeld op zowel Facebook als Instagram waardoor je je aan meer videocontent in je nieuwsfeed zal mogen verwachten. In feite kopieert Meta de formule van TikTok.

Of Reels de redding voor Facebook zal betekenen, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Meta houdt nog wel een belangrijke troefkaart achter de hand. Zoals geweten is Meta ook volop bezig met de uitbouw van de Metaverse die het bedrijf ook op een manier in zijn bekendste producten al proberen integreren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here