Nieuws

Google laat coronamaatregelen vallen bij terugkeer naar kantoor

google hoofdkantoor
Werknemers die binnenkort terugkeren naar het hoofdkantoor van Google, zullen dat kunnen zonder mondmaskers en vaccinatieverplichting.

Google heeft al meermaals zijn kar gekeerd over de terugkeer van werknemers naar het hoofdkantoor in San Francisco. Zo zorgden de opmars van de deltavariant in het voorjaar van 2021 en de omikronvariant in het najaar ervoor dat de kantoren van Google nog langer gesloten bleven dan voorzien. Sommige werknemers hebben daardoor sinds maart 2020 hun bureau niet meer gezien. Nu lijkt Google toch klaar om definitief een hybride werkmodel te gaan installeren, waarbij de werknemers drie dagen per week vanaf het ‘Googleplex’ zullen werken en twee dagen thuis.

Dat zal met opvallend lakse coronamaatregelen zijn. Zo denkt Google eraan om bijvoorbeeld de mondmaskers op kantoor af te schaffen. Ook zouden alle extra faciliteiten zoals de ontspanningsruimtes en de massagecentra weer mogen gebruikt worden. Dat blijkt uit een interne mail die CNBC kon inkijken. Het risico zou inmiddels dusdanig verlaagd zijn dat strenge maatregelen niet langer meer nodig zijn om de veiligheid van werknemers te garanderen, klinkt het in de mail.

Geen vaccinatieplicht meer voor werknemers

Google lijkt zelfs te willen terugkomen op test- en vaccinatieverplichtingen die het bedrijf werknemers eind 2021 had opgelegd. Via een memo liet Google weten dat werknemers die zich niet hadden laten vaccineren zonder medische of religieuze uitzondering voor 18 januari geschorst of zelfs ontslagen zouden kunnen worden. Werknemers zonder vaccin zijn nu toch weer welkom op kantoor, al zouden voor hen nog wel meer coronamaatregelen zoals mondmaskers dragen en verplichte tests gelden.

Voorlopig zijn werknemers van Google nog volledig vrij om te kiezen of ze thuis of vanop kantoor zouden willen werken. Volgens cijfers die het bedrijf meedeelde is het hoofdkantoor nu voor 30% gevuld. Er is nog geen datum gezet op wanneer het nieuwe beleid van kracht gaat. In alle landen waar Google actief is, stemmen ze het kantoorbeleid af in overeenstemming met de lokaal geldende coronamaatregelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business