Nieuws

Google Pixel-reeks krijgt eerste Feature Drop van 2022

Google Pixel 5
Wordt de Pixel 5-familie eindelijk uitgebreid?
De Pixel-smartphones van Google krijgen hun eerste nieuwe lading functies van 2022, waaronder watch parties tijdens Duo-gesprekken, nieuwe widgets en meer.

Het is zover: de eerste Feature Drop voor Google Pixel-toestellen van het jaar is een feit. Google maakte de komst van de nieuwe functies gisteren bekend op zijn blog. De update werd gisteren uitgerold. Gebruikers van de Pixel 3a tot Pixel 5 mogen zich dus aan deze nieuwe features verwachten. Deze komen ook naar de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, maar pas over enkele weken. Daarmee is het de tiende Feature Drop die het bedrijf uitgeeft voor de Pixels.

Nieuwigheden

Met de update verschijnen er een hele reeks nieuwigheden, waaronder een verbeterde At A Glance-widget. Deze toonde eerder al bovenaan jouw scherm al agenda-afspraken en informatie over het weer. Daar komen nu ook notities van Google Keep of herinneringen van de Google-app bij.

Pixels krijgen ook de mogelijkheid om hun scherm te delen in videogesprekken via Google Duo. Dit stelt gebruikers in staat om bijvoorbeeld samen een film op te zetten en toch met video verbonden te blijven via het gesprek. Er komt tevens een nieuwe widget waarbij je de batterijniveaus van alle verbonden Bluetooth-apparaten op kan aflezen.

Credit: Google

Daarnaast zijn er nog enkele kleinere toevoegingen. Omdat de functie op 8 maart lanceerde, wat ook bekend staat als de internationale vrouwendag, zijn er drie achtergronden beschikbaar met vrouwen in de hoofdrol. Er zijn tevens opties om Engelse tekst in Gboard om te zetten naar aangepaste stickers. Ook zullen Snapchat-gebruikers niet meer moeten wisselen van camera-app in situaties met weinig licht. Google voorziet in de Snapchat-app nu Night Sight-ondersteuning.

Een bijkomende functie voorziet Live Captions bij telefoongesprekken, maar deze functie is voorlopig enkel toegankelijk voor het Engels. Deze zal hier dus niet enorm veel nut hebben. Om er toch mee aan de slag te gaan moet je bij het opstarten van een telefoongesprek op een volumetoets drukken. Daarna krijg je onder jouw volumeregelaars een icoon van ondertitels te zien. Door dit in te schakelen krijg je te zien wat jouw gesprekspartner zegt. Je hebt tevens de mogelijkheid om zelf iets te typen, wat dan door de software wordt uitgesproken. Zo maak je zelfs zonder stem mee deel uit van het gesprek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business