Nieuws

Microsoft komt met tabs voor de Bestandsverkenner van Windows 11

Microsoft werkt aan de mogelijkheid om in Windows 11 met tabbladen te werken in de Bestandsverkenner om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Binnenkort wordt het dus makkelijker om met verschillende mappen op jouw bureaublad aan de slag te gaan. Deze zullen net als bij browsers in tabbladen bovenaan het venster worden weergegeven. Die informatie is afkomstig van een bericht op techsite The Verge. De komst van de nieuwe functie zou voor het eerst opgemerkt zijn door ontwikkelaar Rafael Rivera. Hij ontdekte de nieuwe functie in de laatste testversie van Windows 11.

De komst van deze functie belooft alvast een mooie stijging in het gebruiksgemak van het besturingssysteem. Waar je vroeger soms je scherm moest vullen om met meerdere bestandsmappen te werken, komt dit nu in een meer gestroomlijnde afwerking. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een functie is waar gebruikers al enige tijd hardnekkig om vragen. Verder zou er aan de layout van de bestandsverkenner weinig veranderen.

https://twitter.com/WithinRafael/status/1501675774847246337

Windows werkte naar verluidt al aan een gelijkaardige functie voor Windows 10. Naast de Bestandsverkenner zou dit ook voor elke andere Windows-app van toepassing zijn geweest. De techreus besloot daarna om de functie te schrappen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business