Nieuws

Telegram-update brengt nieuwe live stream-functies

Telegram Premium
Image Credit: Telegram
Berichtendienst Telegram krijgt met een update nieuwe functies, waaronder een beter download beheer, live streamen uit andere apps en meer.

Telegram-fans mogen zich verheugen. Een nieuwe update van de beveiligde chatapp introduceert allerlei bijkomende functies. Dit meldt de dienst in een nieuwe post. Naast praktische aanpassingen voorzien ze ook wat visuele upgrades. De update is vanaf vandaag voor alle gebruikers wereldwijd beschikbaar.

Zo is er onder meer de bijgewerkte Download Manager. Telegram-gebruikers zijn nu in staat om bestanden van elk type en met een maximale grootte van 2GB naar elkaar te versturen. Deze kunnen ze dan ook vanop eender welk toestel bekijken. Je kan het downloaden van deze bestanden opvolgen door op een nieuw icoon in de zoekbalk te drukken. In dit venster kan je ook de downloads pauzeren en van prioriteit wisselen.

Ook het bijlage-menu krijgt een upgrade. Bij het selecteren van meerdere afbeeldingen of video’s krijg je een korte preview van hoe deze in de chat weer worden gegeven. In deze preview kan je de bestanden dan plaatsen zoals je zelf wilt. In de nieuwe Bestanden-tab krijg je nu ook een overzicht van alle recent verstuurde bestanden.

Streaming

De update stelt Telegram-gebruikers nu ook in staat om live video-uitzendingen via andere streamingprogramma’s te laten verlopen. Start gewoon een nieuwe live stream in jouw kanaal en druk op ‘Start met’. Je kan dan alle relevante informatie kopiëren naar jouw streaming tool om zo verder te gaan.

Gebruikers zullen tevens de optie krijgen om t.me/telefoonnummer-links in te stellen. Zo kunnen mensen je makkelijker contacteren zonder dat ze daarvoor jouw telefoonnummer nodig hebben. Dit werkt enkel indien jouw privacy-instellingen dit toelaten.

Daarnaast zijn er nog enkele ontwerp-gerelateerde aanpassingen. De Android-versie krijgt bijvoorbeeld een transparant effect in Nachtmodus. Bepaalde panelen zullen zo kleuren van achterliggende objecten bij het scrollen nog lichtjes laten doorschijnen. iOS-gebruikers hebben deze functie reeds sinds halverwege 2021. Ook het systeem om je in te loggen op Android en macOS krijgt enkele wijzigingen en nieuwe animaties om alles vlotter aan te laten voelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business