Nieuws

Audi onthult nieuw A6 Avant E-tron concept

Duits autofabrikant Audi presenteert de luxueuze A6 Avant E-tron, de nieuwste volledig elektrische wagen in zijn aanbod.

Ook Audi zit niet stil met zijn elektrische wagens. Audi onthulde het nieuwe voertuig op zijn 2022 Annual Media Conference. De A6 Avant E-tron wordt de volledig elektrische versie van de gekende luxewagen. Volgens de fabrikant komt de wagen er snel aan.

Vorig jaar kregen we het eerste concept van de wagen te zien. Toen verklapte de fabrikant al dat de wagen op het nieuwe platform voor elektrische wagens van zusterbedrijven Audi en Porsche gebouwd zal worden, genaamd Premium Platform Electric (PPE). Nu lijkt de wagen met de aankondiging echter uit de conceptfase te zijn gekomen.

“Met het Audi A6 Avant e-tron-concept bieden we een rechtstreekse kijk op toekomstige productiemodellen op ons nieuwe PPE-technologieplatform”, aldus Oliver Hoffmann, bestuurslid voor Technische Ontwikkeling bij Audi. “We zorgen niet enkel voor een elektrische versie van de succesvolle 45-jarige geschiedenis van de Avant. Wat we vooral willen, is technische vaardigheden gebruiken om een uitroepteken toe te voegen.”

Wachten op specs

Enorm veel specificaties zijn er nog niet beschikbaar. De A6 Avant E-tron zou qua grootte niet veel afwijken van de Audi A6 en A7. De wagen krijgt een snellaadfunctie met 270kW. Dit zorgt ervoor dat de wagen in slechts 10 minuten laden genoeg accusap krijgt om meer dan 300 km ver te raken. Volgens de automaker zou je de batterij in slechts 25 minuten van 5 naar 80 procent krijgen. Het maximale bereik van de wagen zou 700 km bedragen, afhankelijk van de instellingen. Dit is het verste van alle elektrische Audi-modellen.

In de hoeken van het voertuig zouden er zich kleine projectoren bevinden die animaties op de grond kunnen schijnen. Hiermee zou het voertuig allerlei meldingen kunnen sturen naar andere mensen en voertuigen in het verkeer.

Audi gaf echter nog geen exacte releasedatum van de wagen. Ook van de prijs hebben we nog geen idee. We vermoeden met dit bericht dat we niet lang meer zullen moeten wachten op de nodige informatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business