Google kondigt aan de verkoop van films en series in zijn appwinkel stop te zetten, en deze te verplaatsen naar de Google TV-app.

Advertentie

Als je graag films huurt via de Google Play Store, dan zal je binnenkort waarschijnlijk een kleine overstap moeten maken. Google plant om alle films en series uit zijn grootste appwinkel te halen. Dat meldt het bedrijf in een post op de ondersteuningspagina van Google Play, wat door techsite Ars Technica werd opgepikt. Alle content zal verplaatst worden naar de eigen Google TV-app die dit toch al aanbiedt. De Play Store zal dus enkel gebruikt worden voor applicaties en boeken.

“Vanaf mei 2022 zal de Google TV-app jouw thuis zijn voor het kopen, huren en bekijken van films en series op jouw mobiele Android-toestel of tablet”, zo stelt de hulppagina van Google. “Google Play zal jouw winkel blijven voor apps, games en boeken. Op Google TV zal je dezelfde ervaring vinden  die je gewend bent op Google Play Films en TV met de nieuwste releases, verhuur van content, deals, en goede aanbevelingen voor jou.”

Klein ongemak

Google maakt ook duidelijk dat bestaande gebruikers die content bekijken via de Google Play-app zich geen zorgen moeten maken. De gekochte films en series zullen worden overgedragen naar de Google TV-app, net als hun wenslijst. Aankopen via de Google TV-app zullen ook met de rest van de familie gedeeld kunnen worden en Google Play Points opleveren.