Nieuws

Nvidia toont interesse in chipproductie met Intel

Nvidia Geforce Now
©iStock
De CEO van Nvidia zou naar verluidt geïnteresseerd zijn om fabrikant Intel in te schakelen voor de productie van zijn chips.

Nieuwe chips van Nvidia rollen in de toekomst mogelijk van de band bij concurrent Intel. Dat nieuws is afkomstig van persbureau Reuters. CEO Jensen Huang meldde dit tijdens een gesprek met journalisten op woensdag. Hij maakte zijn interesse in een samenwerking met Intel duidelijk, maar wees er ook op dat er nog niets op papier staat.

“Ze zijn geïnteresseerd in het feit dat wij hun foundries zouden gebruiken, en we zijn zelf zeer geïnteresseerd om deze piste te verkennen”, zo stelde Huang. Hij temperde echter al snel de verwachtingen door te stellen dat dit soort mogelijke gesprekken veel tijd in beslag nemen.

Momenteel wordt de overgrote meerderheid van de chips van Nvidia door de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) gemaakt. De overstap van TSMC naar Intel zou niet zonder slag of stoot verlopen. Op de huidige schaal zou er niet enkel een verschuiving van kapitaal zijn, maar ook van cultuur.

Grote plannen

Intel, dat bekend staat voor het ontwerp en de productie van zijn eigen CPU’s, gaf vorig jaar aan dat het zich openstelt voor de productie van chips van externe partijen. Intel CEO Pat Gelsinger bevestigde aan Reuters dat er inderdaad gesprekken bezig zijn tussen beide partijen.

Dat Intel plannen heeft om te groeien steekt het bedrijf niet onder stoelen of banken. Vorig jaar maakte het bedrijf nog bekend dat het chips zal produceren voor Qualcomm. Eerder deze maand onthulde een reeks investeringen in de Europese chipproductie. Het zou onder meer een nieuwe halfgeleiderfabriek openen in Duitsland. Daarnaast zou het ook geld pompen in een Ierse fabriek en een onderzoekscentrum opstarten in Frankrijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business