Nieuws

Rusland snijdt ook Google Nieuws af

Google nieuws
© iStock / brightstars
In een nieuwe poging om de communicatie te beheren beperkt de Russische overheid Google Nieuws, het nieuwsplatform van Google.

Net als het conflict in Oekraïne lijkt er ook geen einde te komen aan de inperkingen van de berichtgeving door de Russische overheid. In een recente poging om de communicatie rond de militaire operaties vanuit Rusland te kunnen beheersen, heeft de regering beslist om Google Nieuws aan banden te leggen. Dat meldt persbureau Reuters. Dit platform van Google doet dienst als verzamelplaats voor artikels van verscheidene bronnen.

De Russische communicatieregulator Roskomnadzor zou deze stappen ondernomen hebben. De dienst van Google zou naar verluidt “toegang hebben verleend tot meerdere publicaties en materialen die niet authentieke en publiek belangrijke informatie bevatten rond de voortgang van de speciale militaire operatie op het grondgebied van Oekraïne.”

Schuld niet bij Google

Google erkende zelf dat Google Nieuws met hinder te maken had in het land. “We bevestigden dat sommige mensen problemen ondervonden bij het verkrijgen van toegang tot de Google Nieuws-app en website in Rusland, en dat het niet komt vanwege technische storingen aan onze kant”, zo meldde een woordvoerder aan Reuters.

Daarmee is het de zoveelste dienst die Rusland lam legt. Eerder waren Facebook, Instagram en Twitter al aan de beurt. Daarmee lijkt de aanwezigheid van westerse techbedrijven elke dag steeds kleiner te worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business