Nieuws

Elon Musk bezit 9,2 procent van Twitter

financial graph on technology abstract background represent financial crisis,financial meltdown
Tesla-CEO Elon Musk blijkt volgens berichtgeving van een regulator de eigenaar te zijn van flink aantal aandelen van Twitter.

Musk staat hoe dan ook al bekend om zijn vreemde bokkesprongen, en zo te zien heeft hij niet veel zin om stil te zitten. Recent kocht hij een aanzienlijke hoeveelheid aandelen van het socialmediaplatform Twitter. Dat blijkt uit een persbericht van Reuters. Zijn positie als aandeelhouder werd bekend gemaakt in een bericht van de United States Securities and Exchange Commission (SEC). Met een totaal aantal van 9,2 procent van alle aandelen van het bedrijf is hij tevens mogelijk momenteel de grootste aandeelhouder.

Na het verschijnen van het bericht steeg de waarde van de Twitter-aandelen met 25 procent. Ook de aandelen van Meta en Snapchat gingen lichtjes mee de lucht in. De Tesla-baas bezit nu 73.486.938 aandelen van het platform.

Loslippige Twitteraar

Hij was ook daarvoor al geen onbekende op het platform. Musk spendeert veel tijd op Twitter en heeft met zijn account meer dan 80 miljoen volgers. Hij is tevens al meerdere malen op de vingers getikt voor zijn losbandig getweet. Zo werd hij in 2018 door de SEC een verbod opgelegd om vrij berichten te kunnen sturen. Deze beperking kwam er nadat hij enkele malen met de waarde van de aandelen van Tesla op het platform had gespeeld. Publieke tweets van hem moeten eerst door een advocaat van Tesla gelezen en goedgekeurd worden alvorens hij ze kan versturen. Begin maart startte hij nog een procedure op om deze restricties op te heffen.

De vraag is momenteel nog wat de koop van deze aandelen juist inhoudt. Enige tijd geleden gaf Musk op Twitter aan dat hij eventueel nadacht om een eigen social media-platform om te starten. In een tweet vroeg hij ook aan zijn volgers in welke mate zij vinden dat Twitter zich aan de vrijheid van meningsuiting houdt. Dat volgde hij op met de melding dat ‘de gevolgen van de poll belangrijk zouden zijn’. Of hij daarmee naar bijvoorbeeld een overname van het platform wijst, is momenteel nog zeer onduidelijk. Musk heeft vaak wel vreemde ideeën, dus het wordt afwachten wat hij allemaal van plan is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business