Nieuws

FACTS Spring mocht dit weekend 28.085 bezoekers verwelkomen in Flanders Expo Gent

FACTS Spring 2022
Beeld: FACTS
Fans van alles wat met popcultuur te maken heeft, konden dit weekend terecht op de FACTS beurs te Gent, ook wel bekend als de Belgische Comic Con.

FACTS is al sinds 1993 een van de grootste popcultuur evenementen in België en de conventie weet jaarlijks duizenden bezoekers aan te trekken voor FACTS Spring en Facts Fall. Liefhebbers van stripboeken, series, films, anime, bordspellen, games en zoveel meer, kunnen er het hele weekend lang hun hart ophalen. Het is voor fans bovendien hét moment om een panel of fotosessie met hun favoriete acteurs bij te wonen. Enkele bekende namen voor deze editie waren Peyton List (Cobra Kai), Rick Hoffman (Suits) en Danny Trejo (Machete). 

Facts Spring 2022
Beeld: FACTS

28.085 bezoekers voor FACTS Spring 2022

De voorbije jaren werden er enkele edities afgelast, maar na een eerste succesvol evenement in november was het dit weekend tijd voor de eerste lente-editie in twee jaar. Dit kon volledig zonder mondmasker en deze waren dan ook opvallend afwezig. Moesten we een ruwe schatting maken, dan zagen we nog 1 op 25 bezoekers voor extra bescherming kiezen. Hoewel het op zaterdagmiddag aardig druk was in Flanders Expo, was het net wat makkelijker navigeren dan bij eerdere edities. Dit laat zich ook zien in de bezoekersaantallen. In totaal bezochten er 28.085 fans het evenement, zo’n twintig procent minder dan de 33.749 bezoekers voor FACTS Spring 2019. 

Facts Spring 2022
Beeld: FACTS

Aan sfeer ontbrak het alvast niet doorheen het weekend. Heel wat bezoekers waren dan ook aanwezig in cosplay en het was opnieuw duidelijk dat FACTS een feest is voor iedereen. Van de allerjongsten in verklede kinderwagens tot oudere bezoekers en alle leeftijden tussenin. 

In de entertainmenthal werd dan weer aangetoond dat merken zoals Sony, Disney+, Streamz, Fox en Alternate de beurs belangrijk vinden om hun doelpubliek aan te spreken en hoewel het hier duidelijk was dat er minder standhouders waren dan voordien verwachten we dat dit zich verder zal herstellen in toekomstige edities. 

Hieronder kan je de aftermovie van het voorbije weekend bekijken. De volgende editie van FACTS vindt plaats op 22 en 23 oktober 2022, opnieuw in Flanders Expo Gent. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business