Nieuws

Spotify experimenteert met Featured Curators

Spotify
Streamingdienst Spotify voert een piloottest uit waarbij gebruikers afspeellijsten van anderen in hun aanbevelingen te zien krijgen.

Goed nieuws voor Spotify-gebruikers die op zoek zijn naar nieuwe muziek. Het platform test momenteel de Featured Curator-optie. Dat meldt het bedrijf op zijn blog. Hierbij krijgen een aantal afspeellijsten te zien die door andere gebruikers van het platform zijn samengesteld. Het platform rolt de tijdelijke test momenteel uit in een select aantal regio’s, zonder duidelijk te maken welke. België en Nederland horen daar voorlopig nog niet bij.

De Featured Curator-lijsten zijn echter beperkt en worden door slechts een handvol geselecteerde Spotify-gebruikers. Deze zouden reeds de nodige populariteit hebben op het platform of al afspeellijsten hebben samengesteld die ‘een verhaal vertellen’. Gebruikers zouden de Featured Curator-lijsten zowel in de app als op de desktopversie bij hun startpagina’s te zien krijgen. Net zoals bij elke andere experimentele functie is het niet duidelijk of de feature ooit het levenslicht ziet. Het lijkt alvast een interessante manier om content tot bij zoekende gebruikers te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business