Nieuws

Google Maps krijgt meer gedetailleerde kaarten

google maps
Aankomende updates voor Google Maps voorzien het navigatieplatform van kaarten met meer details, schattingen van de tolprijs en meer.

Met de zomer in aantocht beginnen velen onder ons al te dromen van vakantie. Gelukkig mogen we rekenen op Google Maps om ons daarbij te helpen. Google meldt de komst van een aantal updates voor het platform in een blogpost. Deze worden in de loop van de komende weken uitgerold.

Om te beginnen introduceert Google een functie die de prijs schat van de tol die je op jouw route zou moeten betalen. Daarbij wordt er een berekening gemaakt van de gekozen weg, de betalingsmethode, welke dag het is en meer. Je hebt nog altijd de keuze om bij jouw instellingen tolwegen te vermijden, zodat deze niet zichtbaar zijn. Deze feature wordt momenteel uitgerold op Android en iOS voor wegen in Indië, Indonesië, Japan en de Verenigde Staten. Andere landen zouden binnenkort volgen.

Credit: Google

Daarnaast voegt het platform ook extra details toe aan de kaarten. Zo zal je onder meer verkeerslichten en stopborden te zien krijgen. Er komen ook betere visuele aanduidingen van gebouwen aan, en voor een beperkte groep steden krijg je ook een beter zicht op de breedte van de weg en middenbermen. Dit zal voor een beperkt aantal landen verschijnen in de komende weken, en dat op Android, iOS, Android Auto en CarPlay.

Tot slot werkt Google Maps ook aan updates voor Apple-gebruikers. Zo komt er bijvoorbeeld een nieuwe widgets voor jouw startscherm op iOS. Hiermee kan je jouw route eenvoudig opvolgen. Bovendien kan je de widget nu kleiner maken. Ook zal je in staat zijn om jouw aanwijzingen van Google Maps op jouw Apple Watch weer te geven. Dankzij de ‘Take me home’-functie zal jouw smartwatch in staat zijn om je naar huis te begeleiden. Daarnaast krijgt Google Maps de nodige integraties in Siri, Spotlight en Shortcuts. Je zal dus met jouw stem steeds de weg kunnen vinden. Deze updates worden de komende maande verwacht op iOS-toestellen.

Tech Tip: Gebruik Site Search in Google Chrome voor sneller surfen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business