Google lanceert een Privacy Guide waarmee het gebruikers stapsgewijs door het instellen van hun privacy-instellingen wil loodsen.

Advertentie

Het verzekeren van jouw online privacy is broodnodig. Met een toename van het aantal functies en mogelijkheden kan het echter al snel allemaal verwarrend aanvoelen. Daar probeert Google nu een oplossing voor te voorzien. Op zijn blog meldt het de komst van een nieuwe Privacy Guide. Hiermee krijgen gebruikers een kleine rondleiding doorheen alle privacy-gerelateerde instellingen in Google Chrome. Zo worden ze wegwijs gemaakt in alle veiligheidsinstellingen die een impact kunnen hebben op hun browse-ervaring.

De Privacy Guide geeft je informatie rond allerlei topics, waaronder cookies, jouw zoekgeschiedenis en meer. Aan de hand van enkele stappen krijg je een beter overzicht van deze verschillende functies allemaal inhouden. Daarnaast voorziet het ook handige tips en puntjes waar je als gebruiker tijdens het browsen zelf op kan letten om zo veilig mogelijk te surfen. Google belooft te luisteren naar feedback van de gebruikers  om zo al dan niet nieuwe topics aan de lijsten toe te voegen.

De gids is terug te vinden door in Chrome naar je instellingen te gaan en daar op de tab ‘Privacy en beveiliging’ te klikken. Hier zal een aparte optie genaamd Privacy Guide verschijnen. De nieuwe functie wordt ‘in de komende weken’ uitgerold naar gebruikers met Chrome-versie 100. Hieronder heb je alvast een klein voorproefje.

Credit: Google

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here