Nieuws

5 tips van OPPO-fotograaf Kiliii Yuyan voor betere smartphonefoto’s

Heb je geen camera bij, dan kan je smartphone nog steeds mooie beelden opleveren. Deze tips van OPPO helpen je in de goede richting.

Eerder schreven we al over het bezoek dat National Geographic-fotograaf Kiliii Yuyan voor OPPO bracht aan IJsland. Tijdens een workshop ging hij daar dieper op in een deelde hij met ons vijf tips voor betere smartphone foto’s.

1. Kies het juiste moment

Als fotograaf weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om het juiste moment van de dag te kiezen als deel van je compositie: tijdens het gouden uurtje vlak voor zonsondergang bijvoorbeeld. Is het helemaal donker? Kies dan voor de nachtmodus van je smartphone zodat je langer kan belichten. Een smartphone met goede beeldstabilisatie komt daarbij zeker van pas, maar een statief kan eveneens helpen.

2. Gebruik verschillende modi

Automatisch fotograferen met een druk op de knop is eenvoudig, maar geeft niet altijd het gewenste resultaat. Wil je het water bevriezen? Gebruik dan de pro modus en stel een extra snelle sluitertijd in. Wil je je model scheiden van de achtergrond? Gebruik dan de portretmodus voor extra bokeh. 

3. Gebruik de XPan modus

Waar bovenstaande tips voor elke smartphone werken, heeft de OPPO Find X5 Pro een speciale Hasselblad XPan modus, die je interface er doet uitzien als een exemplaar uit de jaren ‘90. Het resultaat zijn unieke foto’s met een extra breed panoramisch zicht. 

© Kiliii Yuyan

4. Denk na over het perspectief

Je camera voor je uit houden en een foto maken doen we allemaal, maar het levert eerder snapshots op dan stijlvolle foto’s. Ga eens door de knieën of fotografeer je onderwerp helemaal vanop de grond. Bergen worden zo een pak indrukwekkender en ook kinderen fotografeer je best vanop ooghoogte. Wees ook niet bang om je voeten te gebruiken en zo je onderwerp vanuit een andere hoek te gebruiken.

5. Wees er snel bij

Soms moet je gewoon snel zijn of je mist een moment. Kiliii vertelde ons dat hij voor een van zijn foto’s met de terugtrekkende golven meeliep om zich klaar te zetten voor de golf die eraan zat te komen. Enkele seconden kunnen in zo’n geval het verschil betekenen tussen nat en droog. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business