Nieuws

Overheid gaat binnenkort communicatie-app voor burgers lanceren

Frank Robben Communicatie-app burgers
Naast BE-alert werkt de Belgische overheid aan een communicatie-app voor smartphones om burgers nog beter te kunnen bereiken.

Dat heeft Frank Robben laten weten aan La Libre. Volgens hem wordt er gewerkt aan een soort WhatsApp waarmee de overheid kan communiceren naar burgers. Dat doet het nu al met BE-Alert voor noodsituaties maar met de nieuwe applicatie zou de overheid burgers nog beter kunnen bereiken.

‘Belgische WhatsApp’

Robben geeft aan dat de nieuwe communicatie-app verschillende handige features aan boord zal hebben. Zo kan de overheid ook beelden, links, video’s en langere teksten communiceren. Niet alles hoeft dan via de mail van BE-alert.

Tegen La Libre zegt de ambtenaar dat de overheid die communicatie-app natuurlijk alleen gebruikt in relevante situaties. Zo kan het zijn dat er gecommuniceerd wordt over conflicten zoals die van Oekraïne maar ook berichten over natuurrampen, gezondheid en andere zaken die in het ‘openbaar nut’-kader passen.

Binnenkort al

De nieuwe applicatie zou binnen twee weken al uitgerold worden en kostte 50.000 euro om ze te creëren. Robben gaf niet aan of de applicatie ook BE-alert volledig gaat vervangen. Er zijn nog geen beelden van de applicatie en de ambtenaar gaf ook aan dat er geen persoonlijke gegevens in de mobiele app zullen zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business