Nieuws

Honda investeert stevig in EV’s en wil 30 modellen uitbrengen tegen 2030 

Honda
Honda gaat 40 miljard dollar investeren in de elektrificatie van zijn wagenpark. Tegen 2030 willen de Japanners 30 EV-modellen uitbrengen.

De stevige investering wordt een project van tien jaar. In 2021 gaf Honda al aan dat het tegen 2040 al zijn nieuwe wagens op elektriciteit of waterstof wil laten rijden. Om dat de realiseren maakt de Japanse autobouwer nu dus een groot budget vrij dat het tienjarig plan moet ondersteunen. Het doel: een breed aanbod aan elektrische wagens op de markt brengen. 

Concreet zou het gaan om een productievolume van 2 miljoen voertuigen per jaar, zo liet Honda weten tijdens een live briefing. Tegen het einde van het decennium zou 50 procent van Honda’s aanbod uit elektrische wagens moeten bestaan. 

Honda investeert stevig 

In Japan wil Honda een supergoedkope mini-EV uitbrengen, die maar 8.000 dollar (7.350 euro) zou gaan kosten. Op de Amerikaanse markt komen er elektrische versies van de Prologue en moet het luxueuze submerk Acura een EV-identiteit krijgen. Zowel de Prologue als de Acura-modellen gaat Honda samen ontwikkelen met General Motors. Daarvoor doen de Japanners in de eerste plaats een beroep op GM’s Ultium-batterijtechnologie. 

Daarnaast heeft de constructeur nog andere plannen, los van GM. Een deel van de 40 miljard dollar gaat naar de ontwikkeling van een eigen EV-platform. Verder bekijkt de constructeur mogelijkheden om samen met andere bedrijven batterijen voordeliger te kunnen produceren. Bovenop het budget, investeert Honda nog eens 343 miljoen dollar (315 miljoen euro) in solid state-batterijen. 

Lonken naar China

CEO Toshihiro Mibe gaf tot slot nog mee dat een stevige aanwezigheid in China een belangrijke doelstelling is. Dat is momenteel de grootste markt voor elektrische wagens. Honda gaat tegen 2027 10 nieuwe modellen lanceren in China, onder de e:N-merknaam. Daarvoor gaan de Japanners fabrieken neerzetten in Guagzhou en Wuhan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business