Nieuws

Musk aangeklaagd voor investering in Twitter

Een andere aandeelhouder van Twitter beschuldigt Musk ervan niet op tijd zijn aandeel in het bedrijf te hebben aangegeven.

Net zoals velen wel hadden verwacht, gebeurt het plotse verschijnen van Tesla-baas Elon Musk als grootste aandeelhouder niet zonder slag of stoot. Nu lijkt de weerstand echter wel uit een onverwachte, interne hoek te komen. Een collega-aandeelhouder trekt Musk voor de rechtbank. Hij zou naar verluidt zijn 5 procent aandeel in het bedrijf niet tijdig hebben aangegeven bij de autoriteiten. Dat zou hem een voordeel hebben gegeven bij het aankopen van de aandelen. Dat blijkt uit een klacht die dinsdag is ingediend, wat door techsite TechCrunch werd opgepikt.

De aanklacht is afkomstig van aandeelhouder Marc Bain Rasella. Volgens hem zou Musk in januari gestart zijn met het kopen van de aandelen van Twitter. Rond 14 maart zou hij reeds 5 procent van het bedrijf in handen hebben gehad. Dit moest Musk binnen de tien dagen melden aan de Securities and Exchange Commission (SEC), wat niet tijdig gebeurde. De melding zou pas zijn gekomen zodra Musk 9,2 procent van de aandelen in zijn portefeuille had.

Dit zorgde er dus voor dat Musk de overige 4,1 procent van de aandelen kon kopen tegen een voordelige prijs. Als de melding op tijd had plaatsgevonden, dan zouden de aandelen immers flink in prijs gestegen zijn. Voor het nieuws dat Musk Twitter-aandelen kocht, bedroeg de waarde van de aandelen 39,91 dollar. Daarna steeg ze tot 49,97 dollar, wat dus een flinke stijging is van 27 procent. Door wat langer te zwijgen zou hij dus aardig wat geld hebben uitgespaard.

Twitter-tornado

Sinds de bekendmaking op 4 april van de positie van Musk als grootste aandeelhouder van Twitter heeft het bedrijf niet stilgezeten. Zo was er al meteen een heisa rond het al dan niet implementeren van een edit-knop voor tweets. Eventjes was er sprake van dat Elon Musk mee deel zou uitmaken van de raad van bestuur van het platform. Tegen alle verwachtingen in besloot hij toch maar om daar vriendelijk voor te bedanken.

Analyse: hoe Elon Musk voor onrust zorgt bij Twitter

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business