Zurich, Switzerland - 1 October, 2015: The entrance of the FIFA headquarter in Zurich. The International Federation of Association Football is the governing body of association football, futsal and beach football. FIFA is responsible for the organisation of football's major international tournaments, notably the World Cup.

FIFA, de internationale voetbalorganisatie, kondigt de komst van een geheel eigen streamingdienst aan voor voetbalfanaten.

Advertentie

Voetbalfans hebben hiermee iets om naar uit te kijken. Binnenkort kunnen ze aan de slag met een gratis platform waar ze al hun lievelingsvoetbalwedstrijden live mee kunnen volgen, genaamd FIFA+. Dat kondigde de voetbalbond gisteren aan in een bericht op zijn website. Hier kunnen ze zowel terecht voor live of opgenomen wedstrijden en bijhorende content.

Jaarlijks zouden er tot wel 40.000 live matches te zien zijn van 100 geassocieerde organisaties, en dat over alle zes confederaties. 29.000 daarvan zouden wedstrijden in het mannenvoetbal zijn, en 11.000 bij vrouwen. Bovendien worden ze door FIFA zelf van commentaar voorzien. Bij de lancering worden er maandelijks 1.400 getoond op FIFA+, wat na verloop van tijd snel zal stijgen. Het platform zal ook een archief aanbieden waar gebruikers elke FIFA World Cup voor zowel mannen als vrouwen die ooit is opgenomen te bekijken valt.

Eigen content

Naast voetbalwedstrijden zet de dienst ook in op eigen originele content, onder de naam FIFA+ Originals. Dit zijn eigen documentaires en korte reeksen over verscheidene voetballers en de geschiedenis van clubs van over heel de wereld.

FIFA+ is nu beschikbaar op zowel je browser als op Android- en iOS-toestellen. Omdat het gratis is, zal je er nog wel advertenties bij moeten nemen. Of er ooit een betalend abonnement komt zonder, is nog niet duidelijk.  Momenteel is de dienst beschikbaar in vijf verschillende talen, zijnde Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans. In het bericht staat wel dat er in juni nog meer talen bij zullen komen. Het wordt nog afwachten welke talen dat zijn, maar we hopen alvast dat Nederlands mee in de lijst staat.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.