Nieuws

Netflix komt met dubbele duim voor superleuke films en series

dubbele duim
Netflix laat zijn gebruikers binnenkort een dubbele duim uitdelen aan een serie of film die ze écht leuk vinden. De feature was veelgevraagd.

Naast de like-knop komt er dus nog eentje bij om je favoriete films en series twee duimen te geven. Dat laat Netflix weten in een nieuwsbericht. “Dat is de reden waarom we de dubbele duim toevoegen: om te weten te komen welke films en series onze gebruikers graag zien en om dus nog betere aanbevelingen te kunnen maken”, klinkt het. 

Dubbele duim brengt meer nuance 

“Bij streamingcontent gaan de gevoelens verder dan een simpele like of een duimpje naar beneden. Vandaar de dubbele duim”, aldus de streamingdienst. De nieuwe ‘superlike’ zal naast de bestaande icoontjes (like en duim omlaag) komen te staan. De knop komt naar alle platformen: de tv-app, web, Android en iOS. De uitrol van de nieuwe feature begint vanaf nu, al is de precieze timing voor België niet helemaal duidelijk. 

Netflix-gebruikers van het eerste uur herinneren zich wellicht nog het reviewsysteem, waarbij kijkers één tot vijf sterren konden uitdelen aan een film of serie. Hoewel dat systeem een goed beeld gaf van de kwaliteit van minder bekende titels, stapte Netflix ervan af. Wellicht zorgde het voor een te laag kijkaantal voor series die maar enkele sterren overhielden. Daarom stapte de streamingdienst in 2017 over op het gekende vind-ik-(niet)-leuk-concept.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business