Nieuws

TikTok experimenteert met dislike-knop voor “meer controle” 

TikTok experimenteert met een dislike-knop. Het duimpje naar beneden moet mensen “meer controle geven” over hun feed.

De Chinese uitgever ByteDance kondigde de experimentele feature aan in een blogpost. Het gaat voor alle duidelijkheid om een dislike-knop voor comments op video’s, niet op de clips zelf. De auteurs van berichten zouden de dislikes ook niet te zien krijgen. 

Vooralsnog heeft TikTok niet veel details vrijgegeven over hoe de feature precies zal werken hoe die eruit zal zien. Een aantal gebruikers dat blijkt deel te nemen aan de testcase, deelde al wat screenshots op Twitter.  

Daarop is een duimpje naar beneden te zien, naast het hartje om comments te liken. Wie commentaar geeft, krijgt ook niet te zien welke andere users dat bericht een dislike gegeven hebben. Er komt ook geen teller die het aantal negatieve duimpjes weergeeft.  

Dislike-knop vs. relevantie 

“We zij gestart met het testen van een nieuwe manier om gebruikers comments te laten aanduiden die ze irrelevant of ongepast vinden”, zegt TikTok. “Deze feedback van de community zullen we samen toepassen met een reeks andere factoren die we al kennen. Op die manier willen we de reacties op video’s relevant houden en de interactie op een goed niveau houden. Zo ontstaan er geen ruzies tussen gebruikers en worden creators ook niet ontmoedigd om hun ding te blijven doen”, luidt de redenering. 

Verschillende socialmediaplatformen lijken te worstelen met het vind-ik-leuk-concept. Zo besloot YouTube onlangs pas om de dislike-knop weg te halen, terwijl die feature al jaren bestond. Het zou gerichte aanvallen op creators moeten voorkomen, maar Jawed Karim, de ‘derde’ oprichter van YouTube was het dan weer niet eens met de verandering. Hij vindt het net een meerwaarde dat de goede van de slechte content gescheiden kan worden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business