Nieuws

World of Warcraft: Dragonflight is de volgende uitbreiding van de populaire MMORPG (Trailer)

World of Warcraft Dragonflight
Blizzard heeft vandaag World of Warcraft: Dragonflight aangekondigd, ondertussen de negende uitbreiding voor de nog steeds enorm populaire MMORPG. Naast tal van technische verbeteringen kunnen spelers kunnen aan de slag als een nieuw ras, de Dracthyr.

De grote lijnen van World of Warcraft: Dragonflight waren de voorbije weken al gelekt en dus komt het niet als een verrassing dat de volgende uitbreiding in het teken zal staan van de vele legendarische draken die Azeroth rijk is. World of Warcraft gaat dus volop voor de high fantasy ervaring, iets waar spelers al langer om vroegen.

De uitbreiding zal zich afspelen op de Dragon Isles, het thuisland van de draken dat tot nu toe verborgen was. Spelers kunnen er hun level 60 characters trainen tot level 70 of aan de slag als een Dracthyr Evoker, de nieuwe Hero Class die start op level 58. Het gaat om een nieuwe Ranged DPS (Devastation) en Healer class (Preservation). Spelers hebben bovendien toegang tot een Humanoid-vorm en drakenvorm.

Dragonriding

Waar vliegen normaal pas tegen het einde van een uitbreiding beschikbaar komt, zal dat deze keer helemaal anders zijn dankzij dragonriding. Spelers krijgen een eigen draak die ze kunnen berijden en bovendien helemaal naar smaak zullen kunnen aanpassen. Terwijl je je een weg baant door de vijf nieuwe zones van Dragonflight, zal je bovendien nieuwe maneuvers unlocken om te gebruiken tijdens het vliegen.

Nieuwe talent trees

Talent trees zullen opnieuw toegevoegd worden aan de game in Dragonflight. Talents zullen zich richten op utility en los staan van de specialisatie die je kiest, zodat er heel wat verschillende combinaties beschikbaar komen.

Professions zullen ook verbeterd worden met de toevoeging van crafting orders, die je toelaten om op commissie te werken via het auction house. Specialisaties maken ook een terugkeer, waardoor niet elke speler elk item zal kunnen maken.

Vernieuwde user interface

Na achttien jaar had World of Warcraft ook nood aan een nieuwe user interface. Dit was al grotendeels mogelijk door het installeren van addons, maar het dev team wil deze mogelijkheden beschikbaar maken voor iedereen. Een nieuwe edit optie zal je toelaten om zaken te plaatsen waar je wil en, misschien belangrijker, te verbergen.

Een release date voor World of Warcraft: Dragonflight werd nog niet bekendgemaakt en het is dus goed mogelijk dat de game pas in 2023 zal verschijnen. Je inschrijven voor de Beta kan alvast via de website van World of Warcraft.

World of Warcraft Classic: Wrath of the Lich King

Naast bovenstaande aankondiging maakte Blizzard ook bekend dat WoW Classic: WotLK er zit aan te komen. Je zal later in 2022 kunnen terugkeren naar het koude Northrend om opnieuw het gevecht met de Lich King aan te gaan.

gamingworld of warcraft

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals