Nieuws

Twitter raadt derdepartij-apps aan tegen pesten

Twitter
In een experiment wilt Twitter apps van derde partijen aanraden die gebruikers mee kunnen beschermen tegen online pesterijen.

Ben je al een keertje het slachtoffer geworden van online pesterijen? Dan weet je maar al te goed wat daar de impact van kan zijn. Ook Twitter is daarvan op de hoogte, en is actief bezig om dat probleem aan te pakken. Met een nieuwe beperkte test willen ze op hun platform apps van externe ontwikkelaars aanraden die gericht zijn op het modereren van content. Hiermee zouden gebruikers bijkomende stappen kunnen ondernemen om de invloed van toxisch gedrag te verkleinen of verwijderen. Die informatie is afkomstig van techsite TechCrunch.

Het bedrijf toont in een update nu aanbevelingen voor enkele van deze apps. Voorlopig beperken ze zich tot Block Party, Bodyguard en Moderate. Hiermee kunnen Twitteraars onder meer automatisch andere gebruikers blokkeren en moderatie uitvoeren voor hun berichten. Deze apps zijn al een tijdje beschikbaar en werken goed samen met Twitter. Gebruikers moesten deze echter zelf zoeken en van hun bestaan op de hoogte zijn. Hiermee wilt Twitter de bewustwording een duwtje in de rug geven en zijn gebruikers mee voldoende bescherming bieden.

Credit: Twitter via TechCrunch

Twitter heeft niet altijd de beste relatie gehad met externe ontwikkelaars, wat ook door TechCrunch wordt bevestigd. Zij waren vrij lang een open platform voor derde partijen, maar gooide het na verloop van tijd over een meer conservatieve boeg. Met deze zet lijkt het bedrijf wel terug in de andere richting uit te willen gaan.

We zouden ons natuurlijk komende vragen kunnen stellen rond waarom Twitter dit soort functies van de externe partijen niet zelf goed weet te implementeren. Hoe dan ook zijn we blij dat gebruikers hiermee zelf voldoende de teugels in handen kunnen nemen om online pesterijen tot een minimum te beperken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business