Nieuws

‘Twitter en Elon Musk staan dicht bij akkoord rond overname’

Twitter
Gaat Elon Musk Twitter dan toch kunnen kopen? Beide partijen hebben tot vanochtend vroeg onderhandeld over de overname.

Update 26/04/2022: De kogel is door de kerk: Elon Musk is de nieuwe eigenaar van Twitter.

Elon Musk was vannacht nog eens te gast bij Twitter om zijn potentiële overname van het socialmediaplatform te bespreken, een gesprek dat pas in de vroege uurtjes vanochtend was afgelopen. Musk heeft al meermaals het geweer van schouder moeten veranderen. Eerst probeerde hij het via een agressieve overname. Toen dat mislukte, leek hij te willen overstappen naar een ‘tender offer’ waarbij hij aandelen rechtstreeks van investeerders zou kopen. Maar nu is Musk toch naar de onderhandelingstafel met de directie van Twitter gedwongen. Hij zou 46,5 miljard dollar verzameld hebben om de overname te financieren.

Lees ook: hoe Elon Musk voor onrust zorgt bij Twitter

Witte rook in zicht?

Hoewel er nog geen officieel nieuws naar buiten is gekomen vanwege beide partijen, schrijft New York Times dat Musk met zijn nieuwe bod een zeer goede kans maakt. Tijdens de onderhandelingen zouden al details besproken zijn over de tijdlijn voor het afronden van de overname en wie recht heeft op een compensatie als de deal dan toch finaal zou afketsen. Nog geen witte rook, maar Twitter stelt zich dus duidelijk niet weigerachtig op tegen een overname voor de juiste prijs. Ook Wall Street Journal schreef voor de start van de onderhandelingen al dat een akkoord niet uit te sluiten valt. De situatie is zeker al gewijzigd tegenover het eerste bod van Musk, toen Twitter reageerde door een ‘gifpil’ te activeren.

Wanneer de overname er doorkomt, zal Musk Twitter hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk van de beurs halen. Volgens Musk een noodzaak om de vrije meningsuiting beter te waarborgen op het sociale mediaplatform. Toch heersen er nog steeds veel vraagtekens over wat Musk nu werkelijk van plan is met Twitter. De betrokken partijen onthouden zich voorlopig nog van verdere commentaar over het hoe het vanaf hier verder gaat.

businesselon muskslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals