Nieuws

Op zoek naar een PS5? Ontdek hier de voorraad voor PlayStation 5

Voorraad PlayStation 5 PS5 Coolblue Bol.com Amazon
Wil je een PS5 bestellen? Ontdek op TechPulse de meeste actuele voorraad van de nieuwe PlayStation 5. Het artikel wordt bijgewerkt.

Update 25-08-2022: MediaMarkt heeft de PlayStation 5 weer beschikbaar in verschillende bundels. Mocht je de console willen aanschaffen, pak dan direct je kans.


In het najaar van 2020 kreeg de wereld in volle coronacrisis een lichtpuntje te zien: Sony lanceerde eindelijk zijn PlayStation 5. Bijna gelijk met de nieuwe Xbox Series X & S van Microsoft. Al snel bleek dat de nieuwe spelconsole heel moeilijk te verkrijgen was door aanhoudende productieproblemen en een te kort aan chips. Hoe stelt de voorraad het vandaag?

De Japanse fabrikant verwachte toen dat die problemen maar enkele maanden zouden duren. Intussen zijn we bijna aanbeland in mei 2022 en de PlayStation 5 is nog steeds zeer moelijk verkrijgbaar. Heel wat mensen zijn nog op zoek naar een exemplaar van hun favoriete spelconsole. Velen doen het dan nog met hun PS4 maar kijken toch graag uit naar de nieuwere versie.

De PS5 in 2022

De hardware van de PS5 heeft een flinke upgrade gekregen ten opzichte van de PS4. De console kan een resolutie aan van 4K bij maximaal 120 frames per seconde, hoewel de meeste games op dit moment enkel 4K aankunnen bij 30 of 60 fps. Betere contrasten en mooier kleurbereik worden mogelijk gemaakt door de HDR-ondersteuning. 8K-ondersteuning volgt in de toekomst door middel van een update.

Voor het eerst kunnen consolegamers gebruik maken van de voordelen van ray tracing. Voorheen hadden enkel PC-gamers dit privilege. Met deze technologie worden reflecties en schaduwen op een natuurgetrouwe manier weergegeven. Ray tracing vraagt veel prestaties van de console, waardoor deze functionaliteit niet altijd te combineren is met de hoogste frame rates. Je kunt de prioriteit bij de meeste next-gen games instellen voor ofwel de mooiste grafische beelden of juist de soepelste weergaven (Performance/Resolution Mode).

Enkele pluspunten van de PlayStation 5:

  • Uitstekende grafische weergaven
  • Revolutionaire controller
  • Razendsnelle laadtijden
  • Stille console

Waar kan ik de PlayStation 5 vinden en kopen?

Je kan de PlayStation 5 kopen bij Bol.com, Coolblue.be, Amazon.nl, Mediamarkt.be of Alternate.be. Wie vandaag op zoek is naar een PS5 kan best dit artikel in zijn of haar bookmarkbalk plaatsen. In dit artikel vind je namelijk op één plaats de actuele proviand van PS5 terug bij de meest interessante retailers.

Tip! Plaats dit artikel in je bookmarkbalk om snel te checken.

€641,79
Op voorraad
5 new from €641,79
as of 25 februari 2024 09:52 09:52

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business