Nieuws

Microsoft Edge krijgt binnenkort ingebouwde VPN

Microsoft Edge
Verschenen in een supportpagina en in Edge Canary: een ingebouwde VPN-dienst van Microsoft.

Dat heeft The Verge ontdekt in een supportpagina van Microsoft. Om steeds meer mensen naar zijn eigen browser te lokken voegt het technologiebedrijf regelmatig nieuwigheden toe. Microsoft Edge krijgt daarom een ingebouwde VPN-dienst. Die zou de naam Edge Secure Network krijgen.

Volgens de supportpagina zal de VPN-dienst in staat zijn om je internetverbinding volledig te beveiligen. Zo kan je data beschermen tegenover je provider en net zoals bij de meeste andere VPN-diensten kan je ook je locatie beschermen.

Als je denkt dat de Edge Secure Network VPN binnenkort je betaalde VPN zal kunnen vervangen moeten we je teleurstellen. Microsoft biedt momenteel maar een limiet van 1GB aan. Dat betekent dat je waarschijnlijk vrij snel tegen de beperkingen van deze gratis VPN-dienst zal botsen.

Het bedrijf moet de nieuwe VPN-dienst voor Microsoft Edge nog testen, er staat dus helemaal nog geen datum van lancering vast. De nieuwe VPN is wel al beschikbaar voor bepaalde gebruikers en in Edge Canary. De service zou daarvoor Cloudflare gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business