Telegram Premium
Image Credit: Telegram

Worden nieuwe functies voor Telegram binnenkort betalend? Telegram staat op het punt om een Premium-abonnement te lanceren.

Advertentie

Telegram hint al sinds eind 2020 naar een mogelijk betalende versie bovenop de gratis app en nu lijken die plannen ook zeer concreet te worden. Android Police merkte in de meest recente bètaversie van de chatapplicatie voor iOS de eerste sporen van betaalde functies. Daarin zou het voorlopig nog maar om een handvol stickers gaan, die je pas kan verzenden en bekijken als je je account upgradet naar Telegram Premium.

Video via Telegram Beta

Het is voorlopig echter nog onduidelijk hoeveel dat Telegram Premium-abonnement zou moeten kosten, alsook hoe de gratis en betalende versie naast elkaar zouden moeten bestaan. We kunnen ons niet voorstellen dat veel mensen willen betalen voor een berichtendienst om enkele extra emoji te kunnen activeren. Langs de andere kant wil Telegram vermijden zijn gratis gebruikers weg te jagen door vanaf nu alle nieuwe functies betalend te gaan maken.

Van Premium naar freemium

Het model dat Telegram wil gaan hanteren is natuurlijk al lang niet meer uniek. Veel mobiele applicaties passen een ‘freemium’-model toe, waarbij het basisproduct gratis wordt aangeboden in combinatie met enkele leuke extraatjes die men apart moet aankopen of waar men een abonnement voor moet nemen. Bekende voorbeelden zijn Spotify, YouTube en een karrenvracht aan mobiele games. Het freemium-concept begint stilaan ook zijn weg naar sociale media te vinden. Twitter heeft zijn Blue-abonnementen en ook Instagram voert al tests uit met exclusieve content waarvoor men moet betalen. Telegram zou de eerste courant gebruikte berichtendienst zijn die op de proppen komt met een betalend luik.

Zou jij willen betalen voor een dienst als Telegram? We horen het graag in de reacties.


Gerelateerde artikelen

TechPulse op Telegram: abonneer je op ons tech-channel

TechPulse goes Telegram. Met ons nieuwe kanaal willen we nog meer mensen bereiken met vers technologienieuws. Houd mee de vinger aan de pols.