netflix schrapt producties
Beeld via Canva

Door de tegenvallende resultaten heeft Netflix flink moeten snoeien in zijn budget voor producties, wat slecht nieuws is voor enkele series.

Advertentie

Uit de laatste kwartaalresultaten die het streamingbedrijf bekend maakte bleek dat Netflix abonnees aan het verliezen is. En ook naar de komende kwartalen toe zijn de verwachtingen niet optimistisch. Door die slechte cijfers heeft Netflix flinke klappen gekregen op de beurs, wat niet zonder gevolgen is gebleven. Netflix heeft flink moeten snoeien in zin budget om nieuwe titels te maken en heeft noodgedwongen enkele lopende producties stopgezet.

Een van de titels die daarbij genoemd wordt Pearl, een animatieserie door Archewell Productions, de animatiestudio die is overgenomen door Prins Harry en Meghan Markle. Deze serie zal dus nooit het licht zien, althans toch niet op Netflix. Maar Pearl is niet het enige slachtoffer. Ook Space Force moet eraan geloven. Deze comedyserie met Steve Carrell in de hoofdrol steekt de draak met de ruimtetroepen die werden opgericht door Donald Trump. Het tweede seizoen was nog maar pas verschenen en normaal stonden nog enkele seizoen op de planning. Fans van de serie reageerden logischerwijs zeer teleurgesteld op het cancelen van de serie.

Ook de populaire science fiction-reeks Stranger Things zal stoppen na het vijfde seizoen (seizoen 4 is vanaf eind deze maand te zien). Er zullen waarschijnlijk nog Netflix-producties volgen. Een overzicht vind je hier terug.

Tot twee miljoen minder abonnees

Volgens de eigen verwachtingen is de daling in aantal abonnees zich nog volop aan het verderzetten voor Netflix. Het bedrijf vreest zelf dat tegen eind juni twee miljoen abonnees hun abonnement zullen hebben opgezegd. Veel mensen namen tijdens de lockdowns een abonnement om de tijd te verdrijven, maar zien in het rijk der vrijheid geen reden meer om dat verder te zetten. Netflix wil het probleem oplossen door strenger op te treden tegen het doorspelen van je wachtwoord aan mensen die niet voor Netflix betalen, en overweegt ook goedkopere abonnementen met reclame.


Laatst bijgewerkt op 03/05/2022 (15u51).


Gerelateerde artikelen

Laatste kans: deze films & series verdwijnen van Netflix in mei

Iedere maand moeten er helaas weer enkele titels aan geloven. Deze films en series verdwijnen vanaf mei 2022 van Netflix.
Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.