Nieuws

Microsoft Edge wereldwijd meer gebruikt dan Safari 

Edge
© Microsoft
Edge, de browser van Microsoft, staat op 10 procent van de computers wereldwijd. Dat is genoeg om Safari te kloppen in gebruikersaantallen.

Het online-analysebureau Statcounter publiceerde die cijfers in een rapport. Safari heeft volgens de statistieken een marktaandeel van 9,61 procent. Daarmee moet de browser van Apple het dus voor het eerst afleggen tegen het Edge van Microsoft. De techreus heeft de voorbije maanden een offensief ingezet om zijn browser weer wat populairder te maken.

Edge schudt Safari en Firefox af 

Beide browsers hebben wel een flinke achterstand op marktleider Chrome: maar liefst 66,6 procent van de globale gebruikers, verkiest de browser van Google. Opvallend is dat ook Firefox aan een opmars bezig was. In februari telde die evenveel gebruikers als Edge en Safari. Maar in maart verloor Firefox plots heel wat gebruikers, daardoor het op een marktaandeel van 7,87 procent is gestrand. 

Als we naar de cijfers voor België gaan kijken, is het verschil nog groter. Eind april had Edge een marktaandeel van 17,4 procent, tegenover een schamele 6,86 procent voor Safari. Firefox kwam niet verder dan 4,81 procent. Chrome blijft de absolute favoriet in ons land, met een gebruikersaandeel van 69,46 procent.

Het lijkt erop dat de release van Windows 11 en de vele installaties Edge een zetje in de rug gegeven hebben. Verder lijkt er niet meteen een verklaring te zijn voor de verschuivingen in het browserlandschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business