Musk: ‘Twitter mogelijk betalend voor commerciële accounts’

Aankomend Twitter-baas Elon Musk oppert het voorstel om het platform betalend te maken voor commerciële en overheidsgebonden accounts.

De kans dat veel accounts binnenkort iets van geld zullen moeten ophoesten om online te blijven stijgt elke dag. Als het van aankomend Twitter-CEO Elon Musk afhangt, dan gaan accounts met commerciële doeleindes en afkomstig van overheden iets moeten betalen. Dat meldt persbureau Reuters in een bericht. In een reeks tweets zou Musk de mogelijkheid hebben aangehaald om gebruikskosten door te voeren.

Musk gaf in een bijkomende tweet wel aan dat hij van plan is om gewone gebruikers steeds gratis toegang te geven tot de dienst. Daarnaast zou er slechts een ‘beperkte’ kost zijn. Verder gaf hij wel geen informatie over hoeveel deze kosten juist zouden bedragen.

Twitter Blue

Volgens Reuters zou de Tesla-baas bijkomende aanpassingen hebben voorgesteld voor het huidige betalende Twitter Blue-abonnement. Zo zou hij onder meer de prijs van het abonnement omlaag willen halen, advertenties verwijderen en de mogelijkheid opgooien om voor het abonnement te betalen met een van zijn lievelingscryptomunten Dogecoin. De tweets waarin hij dit voorstelde, werden vervolgens offline gehaald.

Of het ook daadwerkelijk zo ver zal komen, blijft natuurlijk de vraag. Het is overigens nog steeds onduidelijk of de aankoop van Twitter door Musk door zal mogen gaan. Gezien de flinke hoeveelheid aandacht die het bod kreeg, sprongen ook de nodige regulatoren op de overname. Het wordt dus nog even afwachten hoe dit zich verder zal ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business