Activisten roepen op tot boycot Twitter

Twitter
© Twitter
Komt het tot een boycot tegen Twitter? Activisten die het niet eens zijn met de visie van Elon Musk verzetten zich tegen de overname.

De machtsgreep van Elon Musk bij Twitter blijft de gemoederen bedaren. Zijn plannen met het socialmediaplatform zijn onderwerp van verhitte discussies. Elon Musk wil de vrije meningsuiting in de breedste zin van het woord installeren op Twitter, omdat hij vindt dat je alles moet kunnen zeggen. Dat baart de linkervleugel van onze maatschappij zorgen. Zij vrezen dat onder het bewind van Musk haatzaaierij, extremisme en misinformatie vrij spel zullen krijgen. 26 ngo’s hebben een open brief ondertekend waarin ze oproepen tot een boycot tegen Twitter.

De oproep richt zich vooral naar bedrijven die adverteren via sociale mediaplatformen. Zij zouden geen zaken meer mogen doen met een platform dat bijdraagt aan de ‘vergifitiging van de maatschappij’. “Met jouw dollars kan je ofwel Musk zijn ijdelheid steunen, ofwel hem ter verantwoording roepen”. Een boycot tegen Twitter is dus in het belang van de reputatie van het bedrijf, klinkt het.

Een reactie van Musk kon natuurlijk niet uitblijven. Via Twitter beschuldigt hij de organisaties ervan de toestroom van informatie en de vrijheid van meningsuiting op ongeoorloofde wijze te willen beheersen. Een soap die nog een vervolg zal krijgen.

Musk moet het uitleggen

Toch blijft de oproep niet onder de radar bij beleidmakers. De Britse regering heeft Musk uitgenodigd om een tas thee te komen drinken en te praten over de toekomst van Twitter, schrijft BBC News. In de uitnodiging schrijft het ministerie voor Digitale Cultuur wel sympathie te hebben voor Musks overtuiging voor de vrijheid van meningsuiting, maar ze willen toch eens horen of hij toch niet iets wil doen aan haatberichten op het platform.

Verder heeft Musk de voorbije dagen wel wat meer in zijn kaarten laten kijken wat hij van plan is met Twitter. Hij zou eventueel overwegen om bedrijven en overheden die op het platform actief zijn daar een toeslag voor te laten betalen, al hoeven particulieren zich daar geen zorgen over te maken. Ook wil Musk over drie jaar zijn belang in Twitter weer beginnen afbouwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business