Sonos Ray soundbar 299 euro

Audiogigant Sonos heeft een nieuwe betaalbare soundbar aangekondigd. De Sonos Ray zal 299 euro gaan kosten.

Zoals verwacht heeft Sonos een nieuwe soundbar op de markt gebracht. Het gaat om de Sonos Ray die minder dan 300 euro gaat kosten. Dat is iets meer dan de verwachte 250 euro, maar nog steeds in een prijscategorie waardoor soundbars voor veel mensen toch een stuk toegankelijker worden. Zoals de geruchten eerder al deden uitschijnen kan je de Sonos Ray alleen via optische audio connecteren. Verder is Ray voorzien van een ethernetpoort, AirPlay 2 en is er een ingebouwde infraroodontvanger aanwezig waardoor je met je eigen afstandsbediening de soundbar kan beheren.

De nieuwe Soundbar is zo’n 60cm lang, 9,5cm diep en 7,1cm hoog. Daarmee is Ray een beetje compacter dan de recente Beam 2. De soundbar is voorzien van de gekende play/pauze-knoppen, maar er is geen knop voor een microfoon aanwezig. Opvallend genoeg heeft Ray een grille die vooraan is geplaatst en niet bovenaan zoals bij de Arc & Beam. Sonos heeft ervoor gekozen om dat zo te doen zodanig dat de soundbar in bijvoorbeeld een kast kan geplaatst worden zonder dat er audioverlies is.

Sonos Ray: de nieuwe soundbar in town

Voor 299 euro krijg je een soundbar die twee klasse-D versterkers, twee tweeters en twee midwoofers aan boord heeft. Bovendien kan je via TruePlay gebruikmaken van een feature waarmee de soundbar zijn audio gaat aanpassen aan de kamer waarin hij geplaatst is. Verder is ook Sonos Ray voorzien van Night Mode waarmee de audio beperkt wordt zodanig dat je geen buren of andere bewoners onnodig stoort tijdens je favoriete film/serie.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals vermeld zal de nieuwe soundbar 299 euro kosten. Sonos Ray is beschikbaar vanaf 7 juni bij de gekende retailers in België en Nederland.