android auto split screen
Image Credit: Google

Android Auto gaat deze zomer een grote make-over krijgen. Een split screen-interface moet meer overzicht brengen.

Advertentie

Google toonde het nieuwe design voor Android Auto tijdens de tweede dag van hun I/O-conferentie. Met een opgefriste interface wil Google de gebruikservaring van het autobesturingssysteem verbeteren. De interface van Android Auto zal opgesplitst worden in drie schermen. Twee daarvan zijn sowieso voorbehouden voor de navigatie en mediabeheer. Wat er op het derde scherm verschijnt, zal kunnen variëren van een klok die je de verwachte aankomsttijd toont, tot een melding van een inkomend bericht.

Nog een leuke toets is dat de split screen-interface zich aanpast aan de vorm en grootte van het infotainmentdisplay in je wagen. Horizontaal, verticaal of ultrawide, het maakt Android Auto voortaan niet meer uit. De inrichting en de grootte van de verschillende schermdelen zullen zich naadloos aanpassen en ook de slider met sneltoetsen voor het hoofdmenu, notificaties en Google Assistent zal zelf naar zijn plekje op het display zoeken.  

android auto adaptieve interface
Android Auto past zich aan aan alk scherm. GIF Credit: Google

Door meer features te bundelen in het hoofdscherm wil Google ervoor zorgen dat je tijdens het rijden niet meer hoeft te prutsen aan het scherm om het juiste menu te tonen. Met Google Assistent zal je zelfs snelle antwoorden kunnen programmeren voor berichten om te laten weten dat je in de auto zit. Zo bewaar je je volle focus op wat er zich op de weg afspeelt.

Video kijken

Haaks daarop staat dat Google meer videofuncties wil integreren in zijn Android Automotive OS, het besturingssysteem achter Android Auto. Zo wil Google een toegewijde YouTube-app ontwikkelen voor het besturingssysteem en zal het binnenkort zelfs mogelijk zijn om via een Chromecast videocontent te streamen van je smartphone naar het infotainmentdashboard. Voor de veiligheid zullen videofuncties enkel beschikbaar zijn wanneer de auto stilstaat. Het is dus louter bedoeld om jezelf te entertainen als je voor langere tijd geparkeerd staat.

Google zal de nieuwe split screen-interface voor Android Auto beginnen uitrollen vanaf de zomer. Android Auto werd voor het eerst getoond tijdens Google I/O 2015 en officieel gelanceerd in 2015. Het heeft wel nog tot 2021 geduurd vooraleer het besturingssysteem zonder omwegen beschikbaar was in België. Wat vind jij van de nieuwe interface? Laat het ons weten in de reacties.