Nieuws

Twitter: “Musk schond geheimhouding rond nepaccounts”

ElonJet
Elon Musk zou als potentiële koper van Twitter gevoelige informatie naar buiten hebben gebracht. Dat zegt het socialmediabedrijf.

Het zou onder meer gaan over Musks communicatie over de steekproefgrootte voor een controle op het aandeel nepaccounts bij Twitter. Volgens de techbobo bevatte die steekproef binnen het socialmediabedrijf standaard 100 gebruikers. Twitter oordeelt dat Musk daarmee gevoelige informatie naar buiten gebracht heeft en dus de geheimhouding tijdens de lopende onderhandelingen heeft geschonden. 

Het was Musk zelf die het nieuws naar buiten bracht dat hij over de kwestie benaderd werd door het juridisch team van zijn overnamedoelwit. De techgoeroe kwam drie weken geleden tot een voorakkoord voor de overname. Maar die is nog altijd niet rond, omdat er eerst heel wat details uitgewerkt moeten worden. En dan gaat het bijvoorbeeld over het aandeel nepaccounts op het totale aantal gebruikers. Het aankoopbedrag van 44 miljard dollar (42 miljoen euro) lijkt wel vast te liggen. Daarnaast zal Twitter ook van de beurs gehaald worden.

Twitter en nepaccounts 

Twitter kon eerder deze maand een document voorleggen waaruit moest blijken dat minder dan 5 procent van de dagelijks gebruikers op het platform nepaccounts zijn. Dat cijfer is belangrijk voor de potentiële winstgevendheid van het platform, want spamaccounts hebben uiteraard geen aandacht voor advertenties. 

Musk zou voor een willekeurige steekproef van 100 gebruikers gekozen hebben omdat het sociale medium steeds dezelfde steekproefgrootte gehanteerd had. Door dat prijs te geven, zou Musk dus de geheimhouding van het platform geschonden hebben. Of dit legale gevolgen gaat hebben voor Musk of zijn overname, is nog niet duidelijk. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business