Nieuws

WhatsApp gaat Premium-abonnement lanceren voor bedrijven

Zakelijke gebruikers van WhatsApp kunnen binnenkort eigen url’s creëren en tien apparaten aansluiten als ze een Premium-abonnement nemen.

De geruchten dat WhatsApp zou werken aan een betalend abonnement doen al langer de ronde en worden na een nieuw lek door WABetaInfo weer wat concreter. Volgens de nieuwswebsite zou het abonnement de zeer verrassende naam ‘WhatsApp Premium’ krijgen en exclusief aan zakelijke gebruikers worden aangeboden.

WhatsApp Premium: 10 apparaten en custom url’s

WhatsApp Premium-abonnees zouden zich met tien verschillende apparaten tegelijk kunnen aanmelden bij hetzelfde account, waar de huidige limiet voor alle gebruikers nu op vier apparaten ligt. Zo kan je tot tien medewerkers aan het werk zetten om vragen van klanten te beantwoorden. Een ander extraatje zou het creëren van een eigen, unieke url zijn, die klanten doorlinkt naar je WhatsApp Business-account waarmee ze je bedrijf via de berichtenapp kunnen contacteren. Een link voor TechPulse zou er dan bijvoorbeeld kunnen uitzien als wa.me/techpulse. De url kan één keer per 90 dagen worden aangepast.

Image Credit: WABetaInfo

Verder is er nog maar weinig geweten over het WhatsApp Premium-abonnement. De formule zit nog in volle ontwikkeling en er is nog geen uitzicht op een eventuele releasedatum of abonnementsprijzen. Gebruikers van WhatsApp Business zullen op geenenkele manier verplicht worden om een Premium-abonnement af te sluiten. Het dient enkel en alleen om extra functies te ontgrendelen.

Telegram Premium

WhatsApp is overigens niet de enige berichtenapp die aan een ‘freemium’-model zit te denken. Ook de plannen van Telegram om met een Premium-abonnement op de proppen te komen klinken steeds luider. Net als bij WhatsApp is het ook nog onduidelijk hoe Telegram dat betalende abonnement exact in de markt wil zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business