Polestar StoreDot

Een autobatterij opladen in vijf minuten? Het kan, althans als StoreDot zijn beloftes kan waarmaken. Polestar gelooft erin.

Advertentie

De Zweedse autofabrikant en Volvo-dochter Polestar gaat investeren in StoreDot, een Israëlische fabrikant die erin geslaagd is om autobatterijen op te laden in amper vijf minuten. Dat heeft de autofabrikant zelf laten weten. Polestar is een strategische samenwerking aangegaan met StoreDot. De bedoeling is dat er wordt bekeken hoe de autobouwer de accu’s van de Israëlische fabrikant kan gebruiken.

StoreDot

StoreDot is een van de pioniers die hevig inzetten op de verdere ontwikkeling van een nieuwe generatie batterijen, schrijft Polestar. Het bedrijf heeft batterijen die capabel zijn om in vijf minuten op te laden tot een actieradius van 160 kilometer. Die technologie zou tegen 2024 klaar moeten zijn.

Maar wanneer gaan we de technologie dan in modellen van Polestar zelf zien? Volgens CEO Thomas Ingenlath zou dat ten vroegste in 2026 zijn, afhankelijk van de pilootuitvoeringen. Begin vorig jaar lanceerde StoreDot ook al een persbericht waarin het zijn technologie toonde. Bedrijven als Mercedes en BP hadden het bedrijf toen al financieel gesteund.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here