Nieuws

Ikea lanceert nieuwe Matter hub & Home smart app

Ikea matter hub dirigera home smart app
Dit is de nieuwe hub van Ikea die klaar is voor het Matter-protocol.
Meubelgigant Ikea heeft een nieuwe hub klaar die Matter ondersteunt. Verder is er ook een nieuwe versie van de Home smart app.

Ikea lijkt klaar te zijn voor de nieuwe generatie smart hometoestellen. Met een nieuwe Hub die helemaal klaar is gestoomd voor het Matter-protocol en een nieuwe (eindelijk!) Home smart-app wil de Zweedse meubelgigant meer smarthomeharten gaan veroveren. De eerste stap in die richting is de lancering van de nieuwe hub: DIRIGERA. Die zal meer producten tegelijkertijd aan boord kunnen halen en zal op termijn ook de Tradfri gateway gaan vervangen.

Lees ook: Wat is Matter, de nieuwe smart home-standaard?

Home Smart-app vernieuwd

Bovendien heeft ook de Home Smart-app een grondige vernieuwing gekregen die in lijn zal liggen met de nieuwigheden in DIRIGERA. Ikea schrijft dat ze de voorbije jaren enorm veel feedback van klanten hebben verzameld om hun producten te vernieuwen. Zo zal het bijvoorbeeld veel gemakkelijker worden om de hub in te stellen of nieuwe producten toe te voegen in de Home Smart app.

De Zweedse meubelgigant heeft oktober 2022 als doel genomen om de nieuwe hub en app in de rekken te leggen. Europese prijzen zijn helaas nog niet gekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business