Nieuws

Verslim je huis met Ikea Trådfri

Ikea Tradfr
Ikea Trådfri is de betaalbare oplossing om je huis te verslimmen. Maar hoe begin je daar nu aan?

Een huis met verstand is altijd handig. Tot voor een aantal jaar kostte domotica redelijk wat geld. Maar nu brengen bedrijven als Philips, Google, Amazon en ook Ikea heel wat smarthome-toepassingen naar onze huizen voor een stuk minder geld.

Vandaag de dag heeft Ikea al heel wat smarthome-producten; van draadloze opladers, tot WiFi speakers over slimme verlichting in combinatie met dimmers, bewegingssensoren, afstandsbedieningen en slimme LED spots.

Ikea Trådfri

Maar hoe begin je daar nu aan? In dit artikel geef ik je de basis mee om je huis te ‘verslimmen’ met Ikea’s Trådfri-reeks. Wat heb je nodig?

Trådfri afstandsbediening –  15 euro

Ikea Trädfri

Deze afstandsbieding heb je nodig om je toekomstige slimme verlichting in huis te bedienen. Als eerste heb je dus zeker dit kleine toestel nodig.

Interesse? Schaf ‘m hier aan.

Trådfri LED-lamp – 24,99 euro (apart verkocht)

Een afstandsbediening is maar niks zonder de lamp natuurlijk. Schaf je daarom om te beginnen een reeks lampen aan die je met de afstandsbediening kan connecteren. Je kan er ook voor kiezen om verschillende sets te kopen waarbij Ikea zowel de lamp als dimmer aanbiedt.

Ikea Trädfri

Trådfri verbindingshub – 29,99 euro

Deze verbindingshub is op zich niet noodzakelijk maar kan wel handig zijn als je van plan bent om er echt voor te gaan. Met deze hub kan je namelijk alle Ikea smarthome-toepassingen connecteren aan elkaar en bijvoorbeeld gebruiken in de iOS Woning-app voor Applegebruikers.

Interesse? Schaf de hub hier aan.

Ikea Trädfri

Trådfri dimmer/bewegingssensor – 9,99 euro en 15,00 euro

Vind je de lamp te fel schijnen? Gebruik dan Ikea’s draadloze dimmer om je lampen eenvoudig op een zachter licht te zetten. Zo heb je altijd de juiste verlichting en sfeer in huis. Ook de bewegingssensor kan hierbij goed van pas komen. Hang hem bijvoorbeeld vlak naast je deur of waar je huisdier leeft. Met één beweging gaat de door jouw gekozen verlichting aan.

Symfonisk

Als laatste wil ik ook nog even Symfonisk aanhalen. Een samenwerking tussen Ikea en Sonos heeft tot twee fantastische én betaalbare WiFi-speakers gezorgd. Beide speakers kunnen mee geïntegreerd worden in je smart home via de Ikea Trådfri verbindingshub. Zo kan je in combinatie met je verlichting verschillende scenes creëren.

Interesse? Schaf hier je eigen Symfonisk aan.

Ikea Trädfri
Downloadsikeamaatschappijmobielnieuwsontspanningslidersmart hometips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen